• 瀏覽: 26,326
  • 回覆: 293
  • 追帖: 5
本主題由 motivation 於 2020-10-30 02:04 PM 移動
引用:
原帖由 adolfchan-417 於 2020-10-30 11:03 AM 發表

隨着政府保就業計畫在十一月尾結束,本港勢牽新一輪裁員潮。新冠疫情重災區的航空旅遊業,國泰及新華旅遊已先後展開行動,國泰裁員五千多人,其他員工減薪最多達四成;新華旅遊則要求員工停薪留職,預料其他大型旅行社亦將步新華旅遊的後塵。十二月開始,本港失業率勢必飆升。

面對香港經濟陷入困境,特區政府將希望寄託在內地通關之上。由於內地現在成為唯一疫情受控的主要經濟體,中國經濟今年成為全球唯一正增長的地區,若能 ...
唔好,無自由行,香港好左好多

回覆 引用 TOP

香港處理疫情做得不夠撒底,內奸又多

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 初級投資者 於 2020-10-30 11:17 AM 發表

香港咁多隱形帶菌,係人都怕啦
香港人真係麻L煩

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 joe^O^ 於 2020-10-30 01:29 PM 發表

得閒睇多點新聞,或者你祖國係北韓。
今日山東1單確診。

強烈要求中央人民政府港燦回國要強制14天檢疫5年,以免輸入不明個案

叫你地積極面對人生呀!!!
引用:
原帖由 Sambb 於 2020-11-2 08:42 AM 發表

強烈要求中央人民政府港燦回國要強制14天檢疫5年,以免輸入不明個案
連新疆都可以係0
我都冇咩可以回你。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 adolfchan-417 於 2020-10-30 11:03 AM 發表

隨着政府保就業計畫在十一月尾結束,本港勢牽新一輪裁員潮。新冠疫情重災區的航空旅遊業,國泰及新華旅遊已先後展開行動,國泰裁員五千多人,其他員工減薪最多達四成;新華旅遊則要求員工停薪留職,預料其他大型旅行社亦將步新華旅遊的後塵。十二月開始,本港失業率勢必飆升。

面對香港經濟陷入困境,特區政府將希望寄託在內地通關之上。由於內地現在成為唯一疫情受控的主要經濟體,中國經濟今年成為全球唯一正增長的地區,若能 ...
港府遲遲唔清除政治病毒才是關鍵。

回覆 引用 TOP

乜情況?

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 benho118 於 2020-10-30 12:10 PM 發表

香港到咗今時今日咁嘅地步,
點解啲廢柴高棺仲末有一個被撤換嘅??
黃絲剩係識批評,收皮啦。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 油站強勁的核心 於 2020-10-30 02:22 PM 發表

不認同!

明年初  200W+1手足   拿BNO移民英國了喔!!

剩下500W都是愛國愛港的守法市民!!!  

中央又何必多此一舉!!
大陸話全面通關冇問題,不過入境要自費隔離14天。

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]