• 瀏覽: 28,155
  • 回覆: 293
  • 追帖: 3
+18
梗係冇通啦!香港好多癮型帶菌者,分分鐘代病毒入國內,咁咪前功盡棄!
之前有參加全民檢測嘅市民可以考慮獲發健康碼,冇參與嘅可能會有風險,最好叫佢哋自費到國內醫療機構作一次檢測,咁則考慮發健康碼,一定要要求佢哋到國內醫療機構檢測,先可獲發返國內之健康碼

通關?黃狗會發癲架,到時通街癲狗

引用:
原帖由 伍皓昌 於 2020-10-30 12:45 PM 發表

X2, 香港未清零, 內地人落來香港, 染病返上去播毒咪大鑊? 內地官員冇咁9up
香港唯一出路, 全民強制檢測, 強制健康碼, 外地入境強制隔離, 除此以外冇第二條路行
中央延任黑犯民有原因
知道黑政棍一定大力反對
可以名正言順吾比港喱番去免播
兩毒(獨)

引用:
原帖由 香港奶茶飄飄 於 2020-10-30 02:04 PM 發表

尼個就一定
甘過外地傳入個案
有沒人提過要封國際線?
唔專機接印,巴,歐,美
的回來,班仆街已經好仁慈
咩呀,之前毛婆咪幫啲印巴佬開記招,
爭取包機回港

引用:
原帖由 adolfchan-417 於 2020-10-30 11:03 AM 發表
隨着政府保就業計畫在十一月尾結束,本港勢牽新一輪裁員潮。新冠疫情重災區的航空旅遊業,國泰及新華旅遊已先後展開行動,國泰裁員五千多人,其他員工減薪最多達四成;新華旅遊則要求員工停薪留職,預料其他大型旅行社亦將步新華旅遊的後塵。十二月開始,本港失業率勢必飆升。

面對香港經濟陷入困境,特區政府將希望寄託在內地通關之上。由於內地現在成為唯一疫情受控的主要經濟體,中國經濟今年成為全球唯一正增長的地區,若能 ...
雖然我已困深圳十個月,但一樣唔贊成兩地免隔離通關。
香港廢官唔做好,廢黃唔除……
無必要優惠香港……

引用:
原帖由 adolfchan-417 於 2020-10-30 11:03 AM 發表
隨着政府保就業計畫在十一月尾結束,本港勢牽新一輪裁員潮。新冠疫情重災區的航空旅遊業,國泰及新華旅遊已先後展開行動,國泰裁員五千多人,其他員工減薪最多達四成;新華旅遊則要求員工停薪留職,預料其他大型旅行社亦將步新華旅遊的後塵。十二月開始,本港失業率勢必飆升。

面對香港經濟陷入困境,特區政府將希望寄託在內地通關之上。由於內地現在成為唯一疫情受控的主要經濟體,中國經濟今年成為全球唯一正增長的地區,若能 ...
又話杯葛大陸嘅?

通乜鬼關?

大陸人千祈唔好來香港,攬炒啦。

港人要搵食,返大陸啦。

🤣🤣🤣

強烈建議阿爺唔好信hk政府,放啲隱形帶菌者入去污染哂,到時你就麻L煩。

引用:
原帖由 油站強勁的核心 於 2020-10-30 13:34 發表

檢測的 回鄉證 有效  可通關!
未檢測的 證件即時作廢!!永久不得辦理回鄉證!!即可!!

黃人 不會反對!!還會大力支持喔!!
支持!林病夠X膽做咩!

對待疫情自我感覺良好系很牙煙慨,特朗普就系自我感覺特咪良好慨

引用:

上次中央肯幫手,香港政府七下七下咁!梗係要全民強制性檢測啦!自願性質有9用咩!而家啲豬羊牛入嚟都係在家隔離!屎得啦!

引用:
原帖由 disclaimer18 於 2020-10-30 04:58 PM 發表

又話杯葛大陸嘅?

通乜鬼關?

大陸人千祈唔好來香港,攬炒啦。

港人要搵食,返大陸啦。

🤣🤣🤣
同意!

https://youtu.be/eMn-pFqhksQ

引用:
原帖由 markodick 於 2020-10-30 04:59 PM 發表

支持!林病夠X膽做咩!
她 不夠膽!

中央 單方面就可以!

和國安法 一樣!!

香港人  反對有用咩??

引用:
原帖由 大圍寶叔 於 2020-10-30 05:02 PM 發表

上次中央肯幫手,香港政府七下七下咁!梗係要全民強制性檢測啦!自願性質有9用咩!而家啲豬羊牛入嚟都係在家隔離!屎得啦!
其實係自願定強制,果d唔正常既人都一定瓜瓜嘈,因為係內地派人嚟
但若然係英美派人嚟驗,佢地一定仆撚到去驗,就算收成千蚊都會好自願奉上

引用:
原帖由 油站強勁的核心 於 2020-10-30 04:41 PM 發表

當然!

現在權利核心~

當年正是根正苗紅的 革命小將!

對革命無限的熱誠!

對黨無比忠誠!!

都是毛主席的 好戰士 好學生!!!

毛主席的 好戰士來管理香港,香港將來會係世界最出色的城市。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]