• 瀏覽: 10,985
  • 回覆: 132
+5
有冇師兄搞個解散及重組食環署投票?

終之政府外判清潔都做得好差

政府因為疫情額外判咗啲加強清潔,每晚經過大圍迴旋處大天橋,只見到兩個人揸住個水桶同布作狀影相交差,個水桶連水都費事裝,真係DKLM,一啲良心都冇。

食環9捉亞婆就叻

引用:
原帖由 ngblowwater-a1 於 2020-10-30 10:05 AM 發表
咪係lor…………工會成日得把口又唔9落標

話外判賺晒工人冇份........咁咪叫卓人落標, 中左分晒比工人lor
知唔知咩叫圍標

黑暗

唔能得閒,要兼職反共

晒氣啦,所有外判都係垃圾!

引用:
原帖由 鬼屋加加速神童 於 2020-10-30 10:01 AM 發表

我都覺得食環暑係一個唔做嘢嘅部門,高官只係坐等出糧,沒有監管,應該檢討。
呢個部門嘅職員扮嘢多過做嘢,多年來欺善怕惡形像已經深入民心,政府開源節流應取締不作為嘅垃圾部門。

引用:
原帖由 jj138 於 2020-10-30 11:02 PM 發表

呢個部門嘅職員扮嘢多過做嘢,多年來欺善怕惡形像已經深入民心,政府開源節流應取締不作為嘅垃圾部門。
對部門首長實行問責,去立法會交代。

引用:
原帖由 鬼屋加加速神童 於 2020-10-30 11:04 PM 發表

對部門首長實行問責,去立法會交代。
聽聞係林奠老友,所以處長保坐穩如泰山。

引用:
原帖由 jj138 於 2020-10-30 11:08 PM 發表

聽聞係林奠老友,所以處長保坐穩如泰山。
又係裙帶關係。

引用:
原帖由 鬼屋加加速神童 於 2020-10-30 11:11 PM 發表

又係裙帶關係。
某位youtuber吹出來,可信性很高。

引用:
原帖由 謝老4發脾4 於 2020-10-30 09:07 AM 發表

//orientaldaily.on.cc/cnt/news/20201030/photo/1030-00174-001b1.jpg

食物環境衞生署監管外判清潔服務不力,令香港恐淪「臭港」!申訴專員公署昨公布主動調查報告,炮轟食環署的外判街道潔淨服務涉5宗罪(見表),包括審標不問責,去年有6份標書的承辦商在「過往服務表現」評分中獲0分,但「捧蛋」無阻再次中標;而食環署人員巡查外判商服 ...
私相授授,政府係咁架啦

0分都比佢爭?

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]