• 瀏覽: 10,309
  • 回覆: 132
食環出名多曱甴

熱賣及精選
引用:
原帖由 海邊遇到了黑頭 於 2020-10-30 11:31 AM 發表

兩種現象,食環職員越黎越少見到,幫手清潔街道就越來越老
我呢邊D店舖好離譜,D店員又兇惡!如租個店100呎,佢地放個架出門口,佔用行人路!食環時常只來勸喻,情況卻無改變!人走了,D店又重施故技!阻塞行人路!

引用:
原帖由 謝老4發脾4 於 2020-10-30 09:07 AM 發表

//orientaldaily.on.cc/cnt/news/20201030/photo/1030-00174-001b1.jpg

食物環境衞生署監管外判清潔服務不力,令香港恐淪「臭港」!申訴專員公署昨公布主動調查報告,炮轟食環署的外判街道潔淨服務涉5宗罪(見表),包括審標不問責,去年有6份標書的承辦商在「過往服務表現」評分中獲0分,但「捧蛋」無阻再次中標;而食環署人員巡查外判商服 ...
呢啲叫做同一部門,各自各做!

引用:
原帖由 謝老4發脾4 於 2020-10-30 09:07 發表

//orientaldaily.on.cc/cnt/news/20201030/photo/1030-00174-001b1.jpg

食物環境衞生署監管外判清潔服務不力,令香港恐淪「臭港」!申訴專員公署昨公布主動調查報告,炮轟食環署的外判街道潔淨服務涉5宗罪(見表),包括審標不問責,去年有6份標書的承辦商在「過往服務表現」評分中獲0分,但「捧蛋」無阻再次中標;而食環署人員巡查外判商服 ...
食物環境衞生署係魚村一個最污糟管理機構,一直都係。

承判商系特9英班黑社會代理人開!!!

國安公署鄭署長叫李桂華調反黑同商罪科過去跟進啦~

做整個特衰正苦既外判真系有排查!!

食環係黑暴期間一直包庇黃絲黑暴,
香港人看得很清楚

特衰正苦外判制系特9英借老董隻手玩~吾外判點轉移庫房到佢個仆街黑社會手中同佢老美對分??

最理想係局長換人啦!換人才有機會改,做得咁差!報紙有空位,申訴專員上報紙唔係噏吓就不了了之吖嘛?

冇計,呢個仆街政府,由上至下都係咁仆街。做錯嘢又唔使炒,公墓園都會話 ~ 吹呀!

不如摺L埋申訴署、審計署啦,佢哋嘅所有調查結果,完全冇約束力,查完咪又係故態服萌。

批合約比0分公司,你話冇貪污成份,揾阿茂去信,ICAC 要立即深入展開調查就真,拉九哂班仆街。

咁都唔明?

食環署署長監管不力

引用:
原帖由 滋陰小小賤嘴 於 2020-10-30 09:41 AM 發表

解散食環及小販隊再重新組織過啦!佢地太多舊制老屎忽成日阻住行新制管理,一味固步自封飲飲食食包庇自己人又亂男女搞高低層關係...只要官方肯查不難搵出問題所在,希望各議員及市民合力推反呢個敗壞家風又唔做實事部門,以免影響市民健康及生活素質!
清潔果的應該係衛生幫同乜潔淨組事,鬼咩,五日工作,假期失蹤

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]