• 瀏覽: 989
  • 回覆: 7
黃議員
真係以為佢自己有特權
胡作胡為

元朗「721事件」昨日一周年,網民發起中環「和你Lunch」及元朗形點商場聚集示威活動,當中在元朗有數百人聚集,有人高叫港獨口號、高舉港獨標語及揮舞美國國旗,公然違反《港區國安法》,另有人穿反光衣混於記者群中,疑假扮記者,防暴警進入商場舉起藍旗及紫旗警告後,採取驅散行動,截至昨日深夜,以涉違反《港區國安法》拘捕一人,以涉違禁聚令票控九十六人,包括林卓廷、尹兆堅、胡志偉,另以涉嫌阻差辦公拘捕三人,包括許智峯。有評論指《港區國安法》已實施,無論叫口號、或舉標語,用攝錄機拍下就是證據,警方應果斷執法。
https://orientaldaily.on.cc/cnt/news/20200722/00176_039.html

附件

Screen Shot 2020-10-29 at 10.54.28 PM.png(455.56 KB)

Screen Shot 2020-10-29 at 10.54.28 PM.png

不要太過計較得失,人生就是不完美,留丁點童心來品賞快樂吧!
                    常常不快樂的你,諗多左呀
引用:
原帖由 漁夫 於 2020-10-29 10:55 PM 發表
黃議員
真係以為佢自己有特權
胡作胡為

元朗「721事件」昨日一周年,網民發起中環「和你Lunch」及元朗形點商場聚集示威活動,當中在元朗有數百人聚集,有人高叫港獨口號、高舉港獨標語及揮舞美國國旗,公然違反《港區國安法》,另有人穿反光衣混於記者群中,疑假扮記者,防暴警進入商場舉起藍旗及紫旗警告後, ...
黃議員 違法意式真係好薄弱

冇咗三權分立 睇下你啲黃議員 背後仲有啲咩嘢特權 警察照拉人

引用:
原帖由 漁夫 於 2020-10-29 10:55 PM 發表
黃議員
真係以為佢自己有特權
胡作胡為

元朗「721事件」昨日一周年,網民發起中環「和你Lunch」及元朗形點商場聚集示威活動,當中在元朗有數百人聚集,有人高叫港獨口號、高舉港獨標語及揮舞美國國旗,公然違反《港區國安法》,另有人穿反光衣混於記者群中,疑假扮記者,防暴警進入商場舉起藍旗及紫旗警告後, ...
白鴿黨真係一蟹不如一蟹,
越來越西,出埋啲咁嘅垃圾。

引用:
原帖由 moyy 於 2020-10-30 03:53 PM 發表

白鴿黨真係一蟹不如一蟹,
越來越西,出埋啲咁嘅垃圾。
加咗暴力乜嘢檔都死啦

引用:
原帖由 漁夫 於 2020-10-30 08:38 PM 發表

加咗暴力乜嘢檔都死啦
真開心 又有黃議員 犯法啦

引用:
原帖由 我愛孖煙囪 於 2020-10-30 11:03 PM 發表

真開心 又有黃議員 犯法啦
班垃圾為左搏出位,
亂柒咁嚟應陸續被捕。

狗賊許又被拉

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]