• 瀏覽: 27,042
  • 回覆: 326
  • 追帖: 1
+13
除了恭喜只有恭喜
自由萬歲

開心

引用:
原帖由 暴徒黑衣人 於 2020-10-30 12:06 AM 發表

香港咪又係咁,收留越南,印巴
咪就係,搞出個越南河童及印巴君雅😭😭

陸續又來

先撩者賤

我認為政府能夠做嘅不限於此……佢哋「落地」會有矛盾多衝突嘅話唔係設定啲公眾假期就算嘅事嚟。

引用:
原帖由 benben999 於 2020-10-30 12:43 AM 發表

因為你地中國人同中國漢奸, 都係低等地球人, 係奴隸, 點可以同高尚法國人相提並論?
打句法文俾我地班中國人睇下😪

民主自由呀 

引用:
原帖由 johnwong9394 於 2020-10-29 09:36 PM 發表
法國南部尼斯市一名刀手周四(29日)闖入一間教堂施襲,導致最少3人死亡,當中一人遭斬首,市長埃斯特羅西(Christian Estrosi)形容事件是恐襲,疑兇被捕。

https://fs.mingpao.com/ins/20201029/s00005/869186a1b7b387885134e2c618cde7bd.jpg

法國咁恐怖,近期已有 2 單斬首案發生。

新聞來源連結:
https://news.mingpao.com/ins/國際/article/20201029/s00005/1603966696293/法國刀手教堂施襲至少3死-一女子遭斬首
你有諷刺人宗教既自由
人地亦有殺係既自由

引用:
原帖由 33444433 於 2020-10-30 00:37 發表

人口老化出生率低,需要低端黑人,遲早法國黑人化
你睇法國足球國家隊就知

引用:
原帖由 benben999 於 2020-10-30 01:00 AM 發表

世界得咁細, 咁多人口, 雖然我唔同意你既理論
你睇下歷史, 破壞你所講既隔離既, 從來都係歐洲人
人就是這樣,既又害怕,但又要不捨得分離。
一是忍受,二是接受。
很難有個定位作準。
若要去解決多年來的宗教和文化沖突,就只有隔離。

點講都唔可以斬人頭掛

引用:
原帖由 股市係我提款機 於 2020-10-30 01:45 AM 發表
點講都唔可以斬人頭掛
戴耀廷:"違法達義"

什么言論自由、人權,都有底線;侮辱其他宗教,遭到報復,怪誰?但不贊成報復在平民身上。

呢個故事教訓我地。
言論自由同自由創作無底線係會招致殺身之禍。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]