• 瀏覽: 26,865
  • 回覆: 326
  • 追帖: 1
+13
聖戰

引用:
原帖由 殖民犬末日 於 2020-10-29 09:53 PM 發表
宗教仇殺 開始 了

法國自己 無底線的 言論自由 

實則是 對別的 宗教的 不尊重 
最重要既係選了一個弱智總統

引用:
原帖由 Video 於 2020-10-30 12:06 AM 發表
法國攪宗教歧視,只可以講抵死😭
成日講自由,又打壓其他人的自由,如唔認同別國,咪唔比佢去你國家算😎
冇錯, 法國黃師拎諷刺人地宗教既漫畫黎教通識, 情節熟口熟面

教堂裡面? 上帝在哪???? 唔出手相救?? 

引用:
原帖由 明玉九垂天 於 2020-10-29 10:06 PM 發表
法國佬咁撚得閒, 成日去諷刺人哋的宗教. 你法國又要畀回教徒移民, 又要去取笑回教徒, 真係抵撚死喎.
人口老化出生率低,需要低端黑人,遲早法國黑人化

引用:
原帖由 香港神仙 於 2020-10-29 11:56 PM 發表

文化不同,引起矛盾。
矛盾唔係因此文化不同而引起, 而係因為有D人覺得佢自己的民主自由比其他人重要而引起, 唔識尊重別人既權利既人, 講咩野民主自由?

引用:
原帖由 johnwong9394 於 2020-10-29 09:36 PM 發表
法國南部尼斯市一名刀手周四(29日)闖入一間教堂施襲,導致最少3人死亡,當中一人遭斬首,市長埃斯特羅西(Christian Estrosi)形容事件是恐襲,疑兇被捕。

https://fs.mingpao.com/ins/20201029/s00005/869186a1b7b387885134e2c618cde7bd.jpg

法國咁恐怖,近期已有 2 單斬首案發生。

新聞來源連結:
https://news.mingpao.com/ins/國際/article/20201029/s00005/1603966696293/法國刀手教堂施襲至少3死-一女子遭斬首
無辜陳伯係上水比曱甴掟死,又唔見係國際新聞

引用:
原帖由 33444433 於 2020-10-30 12:37 AM 發表

人口老化出生率低,需要低端黑人,遲早法國黑人化
D人講起二次大戰, 只會講德國希特拉殘殺猶太人, 但係歐洲人用非洲黎做戰場, 死得最多的非洲人, 從來都冇人去統計同提出, 因為歐洲大部份人都係共犯

引用:
原帖由 ufo2018 於 2020-10-30 12:41 AM 發表

無辜陳伯係上水比人掟死,又唔見係國際新聞
因為你地中國人同中國漢奸, 都係低等地球人, 係奴隸, 點可以同高尚法國人相提並論?

抵撚死,引入咁多外族

慘劇。其實做乜無啦啦走去取笑別人宗教哩?人地又冇取笑你。😔

引用:
原帖由 benben999 於 2020-10-30 12:42 AM 發表

D人講起二次大戰, 只會講德國希特拉殘殺猶太人, 但係歐洲人用非洲黎做戰場, 死得最多的非洲人, 從來都冇人去統計同提出, 因為歐洲大部份人都係共犯
弱勢群體5會有人關注,有利用價值會炒賣一時

自找的!

引用:
原帖由 st105 於 2020-10-30 12:45 AM 發表
慘劇。其實做乜無啦啦走去取笑別人宗教哩?人地又冇取笑你。😔
高尚法國人, 就算失業10 年, 都可以靠取笑別人, 來獲得尊嚴同快感

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]