• 瀏覽: 27,032
  • 回覆: 326
  • 追帖: 1
+13
引用:
原帖由 rosemary1216 於 2020-10-30 04:30 AM 發表
殺錯了! 應該去殺最無恥的美國政客才好,可惜可惜。
美國都唔知幾醒唔俾中東難民入境,將所有回教徒記錄在案有乜事捉人都快啲。

引用:
原帖由 另一個天堂 於 2020-10-30 09:20 AM 發表
唔用子彈用刀?太浪漫了
要用最原始的方式對付侮辱者。

引用:
原帖由 零死04 於 2020-10-30 10:03 AM 發表
唔明點解次次都話有人聽到施襲者講"真主偉大",正常應該不是用英文或法文,當地人聽得明?
集體明屈有事一定係回教徒做。

引用:
原帖由 ong2ong2 於 2020-10-30 08:02 PM 發表
吊上面班七頭皮一面支持法囯錯的人,你們知道伊斯蘭宗教是一個野心好大恐怖組織他們一直想同化全世界人不能同化就滅了你而家他們冇咁的能力不代表唔想,華人唔應該再食花生了
無錯。回教徒人口比例好小時表現得好友善,當人數較多時就開始要楂主意,當人數佔大比數佢就要控制對方要絕對跟住佢哋思想。

引用:
原帖由 A1899 於 2020-10-30 08:15 PM 發表

起碼呢單唔係
但係佢哋本質係咁唔會改變。只係形勢不利時佢哋會變得善良啫。

好恐怖

法國是殘酷的十字軍後代,中世界殖民掠奪,近代政治滲透跟隨美國出兵,現在報應來了,十字軍學人講人權

自己攞黎衰。

引用:
原帖由 明亮的晨星二 於 2020-10-30 08:32 AM 發表

中國文化包容其他宗教,而現代中國政府亦善待其他宗教;回教在中國過千年,並無出過大問題

其實法國呢件事好簡單,就係尊重二字。法國某些白人根本高傲,睇唔起其他民族
唔好戇鳩好唔好,
回教在中國亂過好幾次。 最近一次是在清朝,你知唔知殺咗幾多漢人? 如果唔係左宗棠手軟,已經唔存在回教。
歐州嘅宗教其實經過改革,否則一樣恐怖。
有D宗教一直吾肯改革,教義和現代社會格格不入,只要求你尊重佢,而佢唔會尊重你。 嚴重嘅甚至反人類!

引用:
原帖由 ong2ong2 於 2020-10-30 08:02 PM 發表
吊上面班七頭皮一面支持法囯錯的人,你們知道伊斯蘭宗教是一個野心好大恐怖組織他們一直想同化全世界人不能同化就滅了你而家他們冇咁的能力不代表唔想,華人唔應該再食花生了
師兄係明白人。

引用:
原帖由 生生不息2014 於 2020-10-30 10:25 PM 發表

所以回教徒只可以劃地而居唔可以混入其他人住。
日本就好聰明,
對呢個教防得好緊。

雖然這次是那個法國教師自己找死,但極端宗教要不得。

曾經有人對某教總結過~

“極端宗教的威力在于超低的動員閾值和超高的動員強度,為世俗社會眼裡的一點小事就可以跨地域發動數以萬計的人。因此世俗社會的整體力量雖然比極端宗教大得多,但在每一次具體的衝突中,卻總是極端宗教的力量勝出。任何一個地方政府都扛不住這樣的壓力。如果政府不下定決心,世俗一方必然步步退讓。”

言論冒犯就去殺人...............

引用:
原帖由 ooxx13 於 2020-10-31 03:07 AM 發表

唔好戇鳩好唔好,
回教在中國亂過好幾次。 最近一次是在清朝,你知唔知殺咗幾多漢人? 如果唔係左宗棠手軟,已經唔存在回教。
歐州嘅宗教其實經過改革,否則一樣恐怖。
有D宗教一直吾肯改革,教義和現代社會格格不入,只要求你尊重佢,而佢唔會尊重你。 嚴重嘅甚至反人類!
好多宗教都係咁. 借神之名, 訂立呢樣果樣, 就係要令啲人跟住佢地走. 然後最終令自己得益.

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]