• 瀏覽: 50,294
  • 回覆: 43
  • 追帖: 4
+29
引用:
原帖由 負資產BBQ 於 2020-10-30 12:31 PM 發表

如果現在還用現金的話,應該仲亂緊!
去問下四川人。。。。。人地寧願搵少啲,都唔願意離鄉背井啦啦。。。
再唔係上yu睇下李子柒有幾多粉絲先。
國家搞好左交通,以前要兩個人抬隻豬出去賣,而家架車開到門口。。。。生活早就完全不同啦。

引用:
原帖由 D9L 於 2020-10-30 03:44 PM 發表

所以少咗係街打劫, 去晒做騙子
騙徒大陸真係唔夠台灣多。
有首歌:十個灣灣九個騙,還有一個在訓練.蔡英文來當教練。。。。
世堅哥都講過:獨騙騙不如眾騙騙。騙子最終就係組黨。。。。
咦!咁講香港泛滛政黨?

引用:
原帖由 lostboyz 於 2020-10-30 02:05 PM 發表

人最可悲莫過於覺得自己唔 deserve 有獨立思考既自由,於是乎所有謊言都照單全收。。。😓
獨立思考要講有各種條件分析至可以叫獨立思考。
今時今日係課室內教的除了科學和歷史外那一樣不是洗腦。
宗教?信有神,話要尊重信仰自由就係洗腦啦。真係尊重使條毛有十痔君東征咩?
性行為同食野一樣,各有各口味。點解可以同大人搞就唔可以同細佬搞?
歐美成日都有亂倫架啦。。。。兩個成年人嘅選擇關第三者咩事?
所有道德命題都係洗腦。

引用:
原帖由 廚房性感的手機 於 2020-10-30 03:53 PM 發表

冇錯呀!大陸超過十三億人日日被騙都唔敢出聲。
痴瘋都有人比錢佢啦。。。。大狀黨又叫人捐錢啦。

引用:
原帖由 lostboyz 於 2020-10-30 03:54 PM 發表

每個人都應該生而有自由。乜原來你支持暴力咩? 我話所有暴力都唔應該支持。黑暴警暴都係咁話。話之你咩顏色!
生而自由?呢句話就真系假過能。。 一出世生係邊就決定左生活好壞啦。
自由?印度賤民敢咩講就比人放火燒。香港反黃絲又係比人放火燒。。。
生而自由係弱智至信。

引用:
原帖由 廚房性感的手機 於 2020-10-30 03:59 PM 發表

唔通學大陸人以做韮菜為榮?
師兄認為為做騙子光榮。咁難怪香港人搶住去台灣做騙子。。。

引用:
原帖由 廚房性感的手機 於 2020-10-30 04:04 PM 發表
彼此彼此,愛國人仕以做小偷為榮,不也是一樣!
師兄認為自己係騙子咋。。。唔好咁估人。因為師兄唔係我肚中條蟲

引用:
原帖由 lostboyz 於 2020-10-30 04:08 PM 發表

如果你ㄧ出世就乜自由都無。咁你只好怨命。。😏
乜你一出世咩自由都有?你意思你一出世就識飛定可以鐘意食乜奶就食乜奶?
神人即係神人。。。
一出世就識講大話

引用:
原帖由 lostboyz 於 2020-10-30 04:10 PM 發表

但係唔代表我唔同情你。
放心喎。弱智者的同不同情都係侮辱。

引用:
原帖由 lostboyz 於 2020-10-30 04:20 PM 發表

原來係二元對立既簡單世界,非黑即白。明晒啦。😝
吓?咩師兄講講下講左去平衡世界。乜原來自由係師兄心中自由可以半黑半白灰色架?
黃金一樣分24k同九九同千足。。。成色不足可唔可以叫千足金?

引用:
原帖由 一個中國人! 於 2020-10-30 05:22 PM 發表

我十幾年前喺深圳搭公交,有人偷手機,然後就有四五個反扒便衣啲咗個賊出嚟,仲叫乘客check下有無唔見嘢,跟佢哋去南湖派出所落簿。
治安好喺因為有好多人喺度默默付出。
十幾年前係羅湖行硬係覺得路邊企係度個位賊眉賊眼。
比佢望下都懷疑佢想偷野。
今日就完全無呢種感覺。。。。去到邊都感到好安全。

引用:
原帖由 活潑朱古力 於 2020-10-30 06:45 PM 發表

冇啊!夜間走路冇仆街,你仆得應唔應?
夜間走路小心,見到cy避開,就會冇事
見到YC真係正仆街!

引用:
原帖由 明亮的晨星二 於 2020-10-31 10:17 AM 發表

民主教徒話:民主會自我改善,即使而家差,必然會逐漸改善

相反,尊制政權只靠「明君」,即使而家好,下一個,再下一個,遲早出現「暴君」

你地覺唔覺得邏輯上有問題?
十幾二十年前我都信呢套。
但你見歐洲選出來的領導人一個比一個垃圾。
就証民主制明自我改善係錯。
再諗諗政客要求選民比票佢,政客就會有觀眾要屎尿屁我就拍屎尿屁。。。
再睇下蔡陰痕同川普咁嘅垃圾都勝出。証明群眾是盲目的。

引用:
原帖由 活潑朱古力 於 2020-10-31 12:12 PM 發表

近得cy多嘅人心智係有問題的,光明有路你不走,夜行盲眼仆死你
黃絲成日都唔知自己腦殘。只要諗下口叫和平民主尊重異見。
但一遇到異見就放火圍毆。。。。

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]