• 瀏覽: 50,423
  • 回覆: 4
  • 追帖: 4
+29
引用:
原帖由 明玉九垂天 於 2020-10-29 06:44 PM 發表
香港的黑人南亞假難民充斥各區, 假難民長期聚集在各區市中心公園內, 附近一定有一架警車長期戒備, 香港本地人都唔敢出夜街.
我前兩年同太座去元朗菜X村附近,見到好多黑人打躉,大白天我都心驚驚

引用:
原帖由 estateman 於 2020-10-29 06:59 PM 發表

大陸自從所有實名登記
天眼包含所有角落
確系安全好好
連過班馬線D車一到即讓行人
天眼唔係全包,但包到90%,已經好安全;因為即使犯案處無天眼,兇徒到達/離開犯案處,幾乎肯定會經過監察區域,即係一定睇到

大陸先進到用步姿識別,就算你好似釘子健識變身,戴帽戴面罩,步姿都會出賣你

只要天眼追蹤到犯人搭公交或地鐵(的士亦可),bingo!即破案

珠江台經常報導公安破案過程,好過癮;有一單少年返學途中失蹤,公安憑天眼,大概兩三個鐘就破案,原來個少年逃學

引用:
原帖由 阿努阿圖阿圖 於 2020-10-29 07:24 PM 發表

大陸有天眼,犯咗法就算穿州過省,一樣難逃法網!
全部公交都用實名登記,除非有人用私家車載你,否則根本走不到

引用:
原帖由 大橋上一人 於 2020-10-29 07:33 PM 發表

墨西哥係 100% 尾國式民主制度,不過反毒女市長畀人姦殺,一個男市長就任兩小時後被槍殺。
民主教徒話:民主會自我改善,即使而家差,必然會逐漸改善

相反,尊制政權只靠「明君」,即使而家好,下一個,再下一個,遲早出現「暴君」

你地覺唔覺得邏輯上有問題?

引用:
原帖由 大橋上一人 於 2020-10-29 07:33 PM 發表

墨西哥係 100% 尾國式民主制度,不過反毒女市長畀人姦殺,一個男市長就任兩小時後被槍殺。
民主制度會令社會越來越好,下次強姦完唔殺,再下次揸波警告算喇

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]