• 瀏覽: 50,437
  • 回覆: 498
  • 追帖: 4
+29
引用:
原帖由 大橋上一人 於 2020-10-29 07:33 PM 發表

墨西哥係 100% 尾國式民主制度,不過反毒女市長畀人姦殺,一個男市長就任兩小時後被槍殺。
下一個核能格式化的國家,之後派100個薄熙來

引用:
原帖由 p2plover 於 2020-10-29 07:31 PM 發表
我記得黃秋生話佢在大陸拍戲時一收工就返酒店,都唔敢出街
吾返酒店點食雞呀

引用:
原帖由 p2plover 於 2020-10-29 07:31 PM 發表
我記得黃秋生話佢在大陸拍戲時一收工就返酒店,都唔敢出街
90年代去到 2005之前都可能係.
07,08都時有在深圳見到扒手,呢十年真係無再見到。

引用:
原帖由 team123456 於 2020-10-29 06:24 PM 發表
漢姦 黃屍 曱甴話無民主自由安全有咩用
這三種腦殘畜牲無討論價值🤔🤔

天眼

黃c曱甴接受不了

幾百支CCTV隊住你
今時今日,一條女都唔敢跟一個唔識既嘅男人,入一架冇CCTV嘅電梯啦!

引用:
原帖由 中國香港001 於 2020-10-29 06:41 PM 發表

有真真正正留意內地都知,大陸一年好過一年。
絕對系。我七、八年前還幾乎要每天上大陸,每晚十點多要獨自從公車站步行兩千米偏僻路去火車站坐和諧號回港,大陸路上一般照明紛暗,持續三了年了,也沒有遇過或見過任何劏死牛,證明當時既大陸已遠比今日既香港安全(無私了、無活燒、無飛磚等)。相信主要原因系大陸WebCam勁多,當街犯罪幾乎系無可能逃脫。認識大陸十幾年當中,只有一次在中午見過有幾個人(應該系罪犯)在火車站附近突然被四方八面跑走出來的便衣公安追捕。這證明大陸公安其實無處不在,使人特別安心。

全面監控係好事 唔犯法驚咩

引用:
原帖由 dhammika2 於 2020-10-29 06:17 PM 發表
真係手拳打呆灣岸九九
腳踼香江黃粉絲

10月27日,美國權威民調機構蓋洛普(Gallup)公布的2019全球法律和秩序指數排名中,中國(大陸)位列第3,香港則在榜單中排名83位。此外,蓋洛普還

https://cdn.hk01.com/di/media/images/dw/20201029/398441551874756608704513.jpeg/_BgiXuwVt1b2lftp0HNVLX706-ntCDPJvHpuarx6bmo?v=w1280r16_9
上年暑假去 長沙, 零晨一點 落酒店 打機丶飲奶茶丶食小龍蝦,不知幾熱閙,D人又nice , 好似去咗 大板心齋橋, 人哋話這只是二線城市。

中國周圍都天眼,根本冇咩人敢犯案

20 年前深圳比 人偷兩部手機 一次是明偷

現好似安全好多

YC會話蓋洛普一定收咗5毫子人仔!

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]