• 瀏覽: 16,866
  • 回覆: 225
+7
疫情肆虐,各行各業均受一定程度影響。勞工處今日(28日)起一連兩日,在灣仔修頓室內場館舉行大型招聘會,46間機構提供超過2,500個職位空缺。近日國泰公布重組方案,國泰港龍停運,大削本港5,300個職位,招聘會亦見受裁員影響的前員工,要重新找工作。有剛被裁員、年僅20歲的前國泰空姐到場搵工,她坦言,航空界現時經營困難,但仍對機場工作充滿盼望,「頭先我連機場保安都已經見埋啦,我覺得始終都係機場做嘢,人工可能會好少少。」她又説將來其他航空公司招聘新職位,自己也想嘗試一下。現場所見,涉及機場的工作,只有關於貨物空運以及機場保安的兩類崗位。有負責人亦指,近日有不少國泰員工都前來應徵。

評論︰

呢個只有20歲嘅前國泰空姐胡小姐,戴住口罩下見眉清目秀,又肯積極揾工,受訪時應對唔覺好黃,應唔難揾到新工,最重要係唔好黐班黃人

令國泰、港龍淪陷,主要唔係新冠肺炎,而係班黃絲曱甴同職工盟,由上年6月至今呢年紀嘅黃絲曱甴暴亂,整死國泰同港龍

新聞來源連結:
https://www.hk01.com/社會新聞/541426/被裁國泰空姐現身勞工處招聘會-冀重回機場工作-保安員都做

戴住口罩見呢個胡小姐眼、眼眉、鼻、輪廓都OK喎,仲只係20歲

引用:
原帖由 thirdac 於 2020-10-29 04:29 PM 發表
屌, 我做IT, 成team都係佬, 如果請到幾個空姐來做就好, 唔識可以慢慢調教
呢個胡小姐睇落幾好

咁浪費做保安

令國泰、港龍淪陷,主要唔係新冠肺炎,而係班黃絲曱甴同職工盟,由上年6月至今呢年紀嘅黃絲曱甴暴亂,整死國泰同港龍

引用:
原帖由 幸福財星 於 2020-10-29 04:31 PM 發表
咁浪費做保安
呢個應該大把公司會請,轉工唔難

引用:
原帖由 天外有天s 於 2020-10-29 04:24 PM 發表
疫情肆虐,各行各業均受一定程度影響。勞工處今日(28日)起一連兩日,在灣仔修頓室內場館舉行大型招聘會,46間機構提供超過2,500個職位空缺。近日國泰公布重組方案,國泰港龍停運,大削本港5,300個職位,招聘會亦見受裁員影響的前員工,要重新找工作。有剛被裁員、年僅20歲的前國泰空姐到場搵工,她坦言,航空界現時經營困難,但仍對機場工作充滿盼望,「頭先我連機場保安都已經見埋啦,我覺得始終都係機場做嘢, ...
珍惜生命,遠離曱甴黃畜,可保平安。

引用:
原帖由 天外有天s 於 2020-10-29 04:41 PM 發表

遲D開返關,咪又做返老本行

好好地做當然ok,唔好搞和你咩咩就得

好欣賞呢位前國泰空姐
係現時經濟環境下
表現得能屈能伸
為左生活
可以放低身段去搵工作
祝佢順利搵到工作 ...   

引用:
原帖由 wwwvv0701 於 2020-10-29 04:42 PM 發表

珍惜生命,遠離曱甴黃畜,可保平安。
睇呢個20歲前國泰空姐嘅應對,應唔係曱甴,而且肯積極揾工,樣OK又年青

我欣賞佢👍🏻

靚女入到去保安,一定升得好快醒目女

引用:
原帖由 天外有天s 於 2020-10-29 04:41 PM 發表

人一黃腦就殘,所謂好眉好貌生沙蚤,呢d20出頭嘅年輕人都係食爛果,被人渣腦屍洗腦長大,過到呢關,下次又黎過,冇得救架啦。

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]