• 瀏覽: 22,894
  • 回覆: 4
  • 追帖: 1
+9
引用:
原帖由 武德鼎 於 29-10-2020 04:07 PM 發表
「學生動源」前召集人鍾翰林及另外4人,日前疑向美國駐港總領事館尋求政治庇護,但鍾翰林途中被警方國安處人員拘捕。據報,鍾翰林曾向居英港人組織「Friends of Hong Kong」求助,組織回覆查詢確認,當日合共有5名社運人士擬前往美領尋求政治庇護,其中一人持有美國國籍,組織批評美國駐港澳總領事館拒絕伸出援手行為「可恥」。鍾翰林今日早上由警方車輛押送到西九龍法院提堂,暫時毋須答辯,案件押後至明年 ...
咁就話「可恥」?
如果爆出根本係美國領事館篤灰,通知克警去捉幾條友,到時要用乜野黎形容?

引用:
原帖由 Ct4683 於 29-10-2020 04:18 PM 發表
吓?dklm咁都做得出嘅?點解嘅?點解嘅?😁
咁扮入去辦簽證得唔得呀?LOL!😂😂😂
因住穿過門口個旋轉閘時,個保安故意鎖停個閘,困住隻甲由,再叫克警

引用:
原帖由 CS601P 於 29-10-2020 04:26 PM 發表
原來有中間人同他們聯絡過領事館..
咁....條友去領事館時就被警方拉佐....
之後美國及泛民又毫無反應...
即系咩事...一清二楚了....
篤灰英文點寫?

引用:
原帖由 不能打出堅持男 於 29-10-2020 04:31 PM 發表
你地仲唔知自己係 condom? condom啊!避孕套啊!用完即棄,邊度有人仲攞黎收藏啊!懵炳!
鍾翰林...... 英文名 Durex Chung

引用:
原帖由 CS601P 於 29-10-2020 04:32 PM 發表

==========
會不會預佐時間,有人叫條友早點來去對面等開門...
跟著篤灰....警方去對面拉人.不是館的門口拉人...
咁..館就當不知當時情況,可以置身事外....
仲要老點佢入纜車站旁邊華潤集團的Pacific Coffee等,呃佢話最危險的地方最安全
美國乘機置身事外

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]