• 瀏覽: 2,790
  • 回覆: 40
今(29日)早8時許,有約10名人士在東涌映灣園四期對開東涌東交匯處迴旋處抗議,他們在路邊鐵欄上掛起寫有「有汗出無糧出」、「炒家借錢打工,慘!

佢地做乜要攪亂個社會?

新聞來源連結:
https://www.hk01.com/突發/541920/被拖糧-870萬-機場地盤釘板工人掛橫額抗議-有汗出無糧出

皇國興廢在此一戰
各員一層奮勵努力
引用:
原帖由 零式艦上戰鬥機 於 2020-10-29 02:28 PM 發表
今(29日)早8時許,有約10名人士在東涌映灣園四期對開東涌東交匯處迴旋處抗議,他們在路邊鐵欄上掛起寫有「有汗出無糧出」、「炒家借錢打工,慘!

https://cdn.hk01.com/di/media/images/dw/20201029/398475232446255104674583.jpeg/6k_3SY-E1XFgAen1hPmzQZh8PrK962HNJuARHybgER8?v=w1280r16_9
你有見到佢地掟汽油彈? 私了路人? 周圍打爛商店? 搆港毒咩? 勾結外國?

擾亂社會秩序
無糧出唔識等勞工署處理?

引用:
原帖由 豬木屍吃河童 於 2020-10-29 02:32 PM 發表

你有見到佢地掟汽油彈? 私了路人? 周圍打爛商店? 搆港毒咩? 勾結外國?
要視乎係咪有汗出有糧出?

睇到都心痛

引用:
原帖由 689倒轉又係689 於 2020-10-29 03:02 PM 發表
男屎:唔關我事,你班曱甴阻街堵路就唔啱,唔好阻住我搵食。
You liked your own posts?  

引用:
原帖由 689倒轉又係689 於 2020-10-29 03:12 PM 發表

身為中國人,講返中文啦!我唔識英文㗎!
I was trying to point out to the others how creepy that you liked your own posts!  I don't really care whether you understand that or not.

社會運重冇人出糧

引用:
原帖由 Newpopcorn 於 2020-10-29 03:08 PM 發表

人地冇堵路冇掟汽油彈更加冇傷害意見不同嘅市民, 邊係曱甴? 最重要係....人地抗議係為左要出番應得份糧, 唔係為左出美國狗糧去搞事
只要認係漢姦 黃屍 曱甴殺人放火無問題

又話幾千蚊日,原來無糧出

引用:
原帖由 MarkIV 於 2020-10-29 03:15 PM 發表

I was trying to point out to the others how creepy that you liked your own posts!  I don't really care whether you understand that or not.
Me 2

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]