• 瀏覽: 761
  • 回覆: 6
本周五 【2020.10月30】起,限聚令:--
---食肆最多可以6人一枱,
----【但】戶外4人限聚令維持。
局長陳肇始說:
室內及戶外有不同風險,沒有不合邏輯
相信執法人員的常理思維。

我的評論:
1.據我所知 ,港奸看了陳局長的說法,除了捧腹大笑還會覺得很不公平。
為什麼同樣是親政府,局長拿33萬港幣一個月而XX黨只是¥26 一個帖文!
答:一個局長攞嘅係薪金,高唔高無得比較。(我真係唔知個笑點係邊,可能係港奸做唔到局長所以覺得可笑啩!)
至於一個帖文¥26係邊度?我都想搵。
你唔係岸鳩到電商搵人寫好評當咗寫帖文呀!

2. 其實,不用大笑而是應該覺得可恥:【以我的判斷】 戶外限制人數是為了遏止遊行示威。
答:唔覺得好笑,戶外限制人數係防止病毒擴散。
呢啲仆街要示威會怕戶外限聚令?

3. 要止暴治亂,不應該用這種方法:只要答應市民某些合理的訴求就行了。
答:要止暴制亂更應果斷執法,不能姑息暴徒。

不能姑息條粉腸..

引用:
原帖由 mart1212 於 2020-10-29 01:42 PM 發表
本周五 【2020.10月30】起,限聚令:--
---食肆最多可以6人一枱,
----【但】戶外4人限聚令維持。
局長陳肇始說:
室內及戶外有不同風險,沒有不合邏輯
相信執法人員的常理思維。

我的評論:
1.據我所知 ,港奸看了陳局長的說法,除了捧腹大笑還會覺得很不公平。
為什麼同樣是親政府,局長拿33萬港幣一個月而XX黨只是¥26 一個帖文!
答:一個局長攞嘅係薪金,高唔高無得比較。(我真係 ...
香港防疫安全因刁民拖后腳雖比不上中國,相比歐美已是樂土了。
刁民本色身在福中不知福,反映性格之涼薄。

白癡邏輯 ....
婚禮放寬到50人添
係咪全部人唔准一齊走 ?

引用:
原帖由 直線國國王 於 2020-10-29 03:23 PM 發表

香港防疫安全因刁民拖后腳雖比不上中國,相比歐美已是樂土了。
刁民本色身在福中不知福,反映性格之涼薄。
所言甚是!好!

引用:
原帖由 breadstick 於 2020-10-30 08:59 AM 發表

所言甚是!好!
特朗普最后衝刺造勢,所到洲份集會、遊行、戴口罩隨你便,美國人充份享受自由,然后特朗普所到過的地方染疫人數跟著便大爆發,馬上便要迎向總數破千萬。
這支老🙉🙈🙊還念茲在茲要在香港遊行,是腦進水了?不過也不奇怪,他最愛叫人去殉道,你是被捕入獄殉道也好,是染疫殉道也罷,反正是死道友不死貧道就好了。

引用:
原帖由 直線國國王 於 2020-10-30 09:26 AM 發表

特朗普最后衝刺造勢,所到洲份集會、遊行、戴口罩隨你便,美國人充份享受自由,然后特朗普所到過的地方染疫人數跟著便大爆發,馬上便要迎向總數破千萬。
這支老🙉🙈🙊還念茲在茲要在香港遊行,是腦進水了?不過也不奇怪,他最愛叫人去殉道,你是被捕入獄殉道也好,是染疫殉道也罷,反正是死道友不死貧道就好了。
限聚令同示威掛鈎?
呢啲係啲咩道理。
班仆街要示威會理有冇限聚令?

港奸個人思考能力有問題就覺得其他人會學佢咁用屎忽諗嘢。

主題標籤 #陳肇始
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]