• 瀏覽: 10,236
  • 回覆: 133
引用:
原帖由 Sun021212 於 2020-10-29 06:19 PM 發表

台海暫時唔搞住。應搞左美國先,美國一直在玩圍堵一帶一路,而家局勢已經嚴峻。華盛頓 波士頓 休斯頓 費城 紐約 洛杉磯 芝加哥也會成為導彈打擊地區

特朗普 蓬佩奧 仲有一班國會議員紅頭名單,解放美國後將會立刻把其人等拘捕。

另外,應該知會左歐洲,所以歐洲急於全面封城。就係怕美國難民湧入歐洲。

如果中俄真的決定動手。香港會成為東風 白楊 民兵 短兵交接角力的地區。

目前局勢:一切準備就緒, ...
未要去到中美互戰

中國從不稱霸,不會這樣引發人類毀滅的危機!

引用:
原帖由 cwilson1 於 2020-10-29 06:30 PM 發表

未要去到中美互戰

中國從不稱霸,不會這樣引發人類毀滅的危機!
你留意番大大最近啲消息。在中國抗美援朝一直是禁忌,不可以談論。直到前幾日國防法加左條發展利益受到威脅已經表明左特登為美國而設定。再到近期,大大公開發表抗美援朝的言論。再加上在全國播放抗美援朝的片段。目的爭取民心全面一致支持願意成為志願軍上戰場打燈塔國。

香港人可能少留意呢件事情。所以好多都唔知道

這次修訂的最大被爭議點,是在第四十七條:「進行全國總動員或局部動員」的條件,除了「主權、統一、領土完整」之外,另加了一項「發展利益」。不消說,「發展利益」這名詞有點含混,但毫無疑問,像美國這種圍堵中國,又或者是貿易制裁之類的行為,如要解釋,很容易解成「發展利益遭受威脅」。

修改完國防法之後就對全國發表抗美援朝的內容。中央沒有明說,只有暗示。美國不聽勸就只有殲滅。中國人不怕打,只要美國觸碰底線。就會直接殲滅美國。但係美國昨天還在五中全會開會期間宣布再售台武器。已經嚴重刺激中央高層及所有的中華兒女。

18分鐘前,台灣內都開始緊張了,戰雲密布

台灣同胞們,有何遺言留低網上吧。。。。。。

https://youtu.be/xl1sN_Zetto

引用:
原帖由 cwilson1 於 2020-10-29 06:42 PM 發表
18分鐘前,台灣內都開始緊張了,戰雲密布

台灣同胞們,有何遺言留低網上吧。。。。。。

https://youtu.be/xl1sN_Zetto
未打台灣住。除非俄羅斯北韓伊朗聯合行動

引用:
原帖由 Sun021212 於 2020-10-29 06:33 PM 發表

你留意番大大最近啲消息。在中國抗美援朝一直是禁忌,不可以談論。直到前幾日國防法加左條發展利益受到威脅已經表明左特登為美國而設定。再到近期,大大公開發表抗美援朝的言論。再加上在全國播放抗美援朝的片段。目的爭取民心全面一致支持願意成為志願軍上戰場打燈塔國。

香港人可能少留意呢件事情。所以好多都唔知道

這次修訂的最大被爭議點,是在第四十七條:「進行全國總動員或局部動員」的條件,除了「主權、統一、領 ...
但中國都會先統一,先安內,再出發,留台灣這班台獨攪攪震,禍患難測!

@cwilson1 五中全會有消息出黎啦。自己理解

會議定調 第四次工業革命是我們的核心利益 也就是說 未來在談判桌上 中美只能合作 我們不會讓步 ​​​。2035年成為全球第一

把對手打服回到談判台

好似話正在進行台灣地區中國人登記,登島之時敵我分明囉

引用:
原帖由 goyoyogo 於 2020-10-29 06:52 PM 發表
有機會聽晚打都唔出奇呀

引用:
原帖由 lyk898 於 2020-10-29 01:56 PM 發表
撐起雨傘啦,太多口水,仲有水庫要排洪十9幾億嘴炮發射唔野少
雨傘暴動。

引用:
原帖由 子月月 於 2020-10-29 02:23 PM 發表

台灣只係一個島,老解開得佢拖,仲會比你走得甩?
搭潛艇去佬去美國,尋求正字痹戶!

其實,有些嘢係菜菜子自已找屎的,在這時候又同美國講入一百套導彈系統,分明係逼大陸儘早揼你台灣

蠢人一名

https://youtu.be/GItyth1L-to

其實兩岸大戰,根本可以消弭於無型,但菜菜子堅持拒認92共識一個中國,刻意要分裂中國國土出去,死不回頭!

咁嘅中國叛徒,唔打你,似乎於理不合!

台灣要怪就只能怪做乜支持民進黨越過兩岸和平的紅線!

引用:
原帖由 goyoyogo 於 2020-10-29 06:52 PM 發表
這個必要,中國係同同胞統一,回歸團聚,唔係殺同胞

但至於台獨嘛,只能要佢可能18年後,又一條好漢!

引用:
原帖由 cwilson1 於 2020-10-29 07:31 PM 發表

這個必要,中國係同同胞統一,回歸團聚,唔係殺同胞

但至於台獨嘛,只能要佢可能18年後,又一條好漢!
岩岩收到消息今年唔會打

引用:
原帖由 Sun021212 於 2020-10-29 07:40 PM 發表

岩岩收到消息今年唔會打
。。。。。。。。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]