• 瀏覽: 5,058
  • 回覆: 41
引用:
原帖由 robin09 於 2020-10-29 12:33 PM 發表

武統就要一勞永逸,
沒有一國兩制,但會類似西藏新疆自治區模式,留一些重要位置給台灣本土的統派世襲。
至于平民,就減稅。
台灣平民現在差不多要交40%的稅,是很多的。
解放之后,偽中央政權取消,可以少繳很多,參考香港,只需16%的所得稅用于台灣本土建設。
好難講,一收番就送大禮,班人記畏威而不懷德。
最初應該唔寬鬆。

引用:
原帖由 jone_kuok 於 2020-10-29 01:04 PM 發表

好難講,一收番就送大禮,班人記畏威而不懷德。
最初應該唔寬鬆。
自治區模式沒關係,一把手黨委書記是中央委任,肯定是外省人。
留給台灣本地人的重要職位,也要經過中央審核和委任,也必須是中共黨員才行。
至于減稅,真沒啥。本來就是從台灣的軍費和行政費中減下來的。不會動用到中央財稅。
解放台灣后,中國東部國防壓力大減,整體軍費都可以更少。

引用:
原帖由 .任展鑾. 於 2020-10-29 01:04 PM 發表

大6人冇文化
只有武統
又衝出黎吹水認屎認屁

引用:
原帖由 .任展鑾. 於 2020-10-29 01:51 PM 發表

文明戰勝野蠻才叫解放
野蠻戰勝文明叫淪陷
台蛙黨爭激烈,社會撕裂,窮兵黷武,生活水平衰退,
人民被洗腦,閉塞愚昧,被美國民粹主義荼毒很深。甘願做狗,被殖民。
台蛙急需治療軟骨病,站起來,需要被解放。

引用:
原帖由 .任展鑾. 於 2020-10-29 01:51 PM 發表

文明戰勝野蠻才叫解放
野蠻戰勝文明叫淪陷
難得你咁為台灣,要麽飛過去參軍抵禦老解,菜蠢統絕對歡迎你~

引用:
原帖由 .任展鑾. 於 2020-10-29 09:10 AM 發表
根本亦唔會收到
亦冇能力管好
傻逼

引用:
原帖由 .任展鑾. 於 2020-10-29 09:10 AM 發表
根本亦唔會收到
亦冇能力管好
係有料一早搞掂台灣,現在只係得把口

引用:
原帖由 .任展鑾. 於 2020-10-29 03:39 PM 發表

肥習同人大拋嚟拋去
根本就唔work,仲越搞越喎
而家打又唔係唔打又唔係
異常樣衰,台灣就搏命上架生
佢地自己都知道唔夠打,所以又選擇扮傻

引用:
原帖由 .任展鑾. 於 2020-10-29 04:22 PM 發表

當俾佢打贏
都冇辦法管治台灣
用香港式謊言係唔work
強姦完香港,強姦完聯合聲明
又要表演摧毀台灣民主
呢個又愛面子又愛搲爛面嘅無賴政權
台灣地理上好彩過香港,因為自己係一個島上,所以做乜都得,最重要人地一早行緊真民主,就算最壞情出現,只要台灣人唔介意的話,最多比大陸炸死,不過大陸炸了台灣之後必定比全球制裁,最後大陸經濟一定仲衰老毛時代

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]