• 瀏覽: 25,564
  • 回覆: 302
  • 追帖: 3
+8
引用:
原帖由 ngblowwater-a1 於 2020-10-29 08:46 AM 發表
找新工作為所有畢業生必經階段,疫情之下,不少公司為了減少開支削減人手,作為剛投入市場的生力軍來說,競爭變更大。於美國西雅圖讀大學的兩名應屆畢業生,分別已寄出50個及100個求職申請,暫時仍未找到工作,坦言心情平靜但有點無奈。其中就讀市場學的林先生,剛回香港找到一份人力資源工作,但公司無奈地於第三波疫情中倒閉,令他「一場歡喜一場空」,但他有另類安慰自己的方法,「唔係得我搵唔到工嘅,好多人都係咁,國泰 ...
藍屍都會同樣下埸玩撚完

引用:
原帖由 花好月圓102 於 2020-10-30 10:08 AM 發表

藍屍都會同樣下埸玩撚完
黃色經濟死得好能慘, 又玩互篤
柒到喊, 顧9掂自己先啦

美心+元氣大把人排......黃店就真係收9得皮啦

返去美國種大豆,養牛,捉龍蝦。。。哈!

保安牌都要排大隊而且保安已經無位,物管話以前請唔到人而家直情炒人再請仲得!

引用:
原帖由 ngblowwater-a1 於 2020-10-30 10:13 AM 發表

黃色經濟死得好能慘, 又玩互篤
柒到喊, 顧9掂自己先啦

美心+元氣大把人排......黃店就真係收9得皮啦
美心狗麼?

引用:
原帖由 花好月圓102 於 2020-10-30 10:42 AM 發表

美心狗麼?
冇龍門咁狗
呃完邊傻西食d貴價屎, 搵x夠就退出黃店
曱甴唔能死都冇用啦..........黨鐵又係, 日日都迫.......果200萬唔係話唔能坐既咩

引用:
原帖由 andy1958_1 於 2020-10-29 09:43 AM 發表

咁我以前都聽到d人講,
外國d人教育程度好高嫁,
佢哋連掃街嘅工人都係大學畢業生,
但過後諗返起,
原因就係佢哋國家經濟不景,
所以連大學生都揾唔到工作
我以前聽人地講百業興旺,我唔知點解,好似唔關自己事,  現在知道, 原來百業興旺咁重要

引用:
原帖由 kk5032019 於 2020-10-29 09:58 AM 發表
讀過美國西雅圖大學,都要睇下咩科,
如果係讀工商管理果D科目,多數無人請..........
佢話市場學吖嘛

引用:
原帖由 ngblowwater-a1 於 2020-10-30 10:44 AM 發表

冇龍門咁狗
呃完邊傻西食d貴價屎, 搵x夠就退出黃店
曱甴唔能死都冇用啦..........黨鐵又係, 日日都迫.......果200萬唔係話唔能坐既咩
反彈俾你

引用:
原帖由 花好月圓102 於 2020-10-30 11:08 AM 發表

反彈俾你
on9仔 + 小學雞.....反彈
食完血曼頭當condom...…..
係黃店先有

612基金冇錢呀.......捐啦

引用:
原帖由 路人甲或乙 於 2020-10-29 09:41 AM 發表

甘以後香港無左甴曱,生態會失衡嗎?
絕對唔會,因為佢哋只係垃圾

乜撚都瀨人
仲以為自己讀好撚多書,
其實就連最基本做人的道理係乜都唔撚識
佢地愈擁抱資本主義, 愈講自由, 就應該愈明白一樣野 : 供求.
呢d人你擺佢係沙漠, 佢會即死,
因為佢諗既唔係邊度搵到水飲,
佢諗既係我花咁多時間讀書, 又咁撚精英,
點解無魚翅鮑魚食, 無女小,
當人人都走出沙漠時, 佢仲諗緊呢個問題

引用:
原帖由 賢豬 於 2020-10-30 11:37 AM 發表

絕對唔會,因為佢哋只係垃圾
你做乜用黃絲來侮辱垃圾??

引用:
原帖由 ngblowwater-a1 於 2020-10-29 08:46 AM 發表
找新工作為所有畢業生必經階段,疫情之下,不少公司為了減少開支削減人手,作為剛投入市場的生力軍來說,競爭變更大。於美國西雅圖讀大學的兩名應屆畢業生,分別已寄出50個及100個求職申請,暫時仍未找到工作,坦言心情平靜但有點無奈。其中就讀市場學的林先生,剛回香港找到一份人力資源工作,但公司無奈地於第三波疫情中倒閉,令他「一場歡喜一場空」,但他有另類安慰自己的方法,「唔係得我搵唔到工嘅,好多人都係咁,國泰 ...
老闆見到美國畢業回來,怕怕!

呢條友喺老尾讀完書,點解唔留低在那裏發展

老尾天堂佢唔留
回歸本港又惹愁
唔通傻侵唔要佢
返港做隻曱甴頭

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]