• 瀏覽: 23,514
  • 回覆: 302
  • 追帖: 3
引用:
原帖由 dtw 於 2020-10-29 08:59 AM 發表

其實好正常
幸福唔係必然!
曱甴以為世界欠左佢啫
佢有講個世界欠左佢咩 ? 邊段講 ? 我睇唔到嘅 ?

引用:
原帖由 andysan4 於 2020-10-29 08:57 發表

有冇去美國領事館應徵漢奸
美領館內部都走了很多人撤資中,之前咪賤賣樓。

咁又唔好咁講. 美國回流, 年輕人, 肯定都有正常人. 

海外做事, 都唔一定係漢奸. 我都識唔少海外華人身為中國人而自豪. 好過好多喺香港生活又要破壞香港嘅曱甴黃屍.

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 急焦綠色小腸 於 2020-10-29 09:26 發表

佢有講個世界欠左佢咩 ? 邊段講 ? 我睇唔到嘅 ?
佢咪回去美國囉!

回覆 引用 TOP

以前D大學生係寶!而家D大學生係草!

引用:
原帖由 ngblowwater-a1 於 2020-10-29 08:46 AM 發表

找新工作為所有畢業生必經階段,疫情之下,不少公司為了減少開支削減人手,作為剛投入市場的生力軍來說,競爭變更大。於美國西雅圖讀大學的兩名應屆畢業生,分別已寄出50個及100個求職申請,暫時仍未找到工作,坦言心情平靜但有點無奈。其中就讀市場學的林先生,剛回香港找到一份人力資源工作,但公司無奈地於第三波疫情中倒閉,令他「一場歡喜一場空」,但他有另類安慰自己的方法,「唔係得我搵唔到工嘅,好多人都係咁,國泰 ...
咁公道d,
話美國點好點盛嘅都係d在香港揾唔到食嘅黃絲黑暴,
班懵撚根本就無錢到外國睇下人哋咩情況

引用:
原帖由 ngblowwater-a1 於 2020-10-29 08:46 AM 發表

找新工作為所有畢業生必經階段,疫情之下,不少公司為了減少開支削減人手,作為剛投入市場的生力軍來說,競爭變更大。於美國西雅圖讀大學的兩名應屆畢業生,分別已寄出50個及100個求職申請,暫時仍未找到工作,坦言心情平靜但有點無奈。其中就讀市場學的林先生,剛回香港找到一份人力資源工作,但公司無奈地於第三波疫情中倒閉,令他「一場歡喜一場空」,但他有另類安慰自己的方法,「唔係得我搵唔到工嘅,好多人都係咁,國泰 ...
返黎香港把鬼

回覆 引用 TOP

引用:

做保安要良民証

被人拉左,就算判社會服務令, 都係留案底

無保安做!

認真問,點解讀完書唔嘗試喺美國搵工

引用:
原帖由 andy1958_1 於 2020-10-29 09:31 AM 發表

咁公道d,
話美國點好點盛嘅都係d在香港揾唔到食嘅黃絲黑暴,
班懵撚根本就無錢到外國睇下人哋咩情況
咁係做能壞個市lor
香港班低能HR以後登adv請食蕉, 要美國大學畢業咁咪累9街坊

讀完大學爭份小學學歷既工.......係咪傻能左
班HR又冇腦.......睇返d公司登既adv...…1萬銀咩都要識

政府膠層最喜歡請呢類人

回覆 引用 TOP

引用:

美國乜都好,做乜返黎香港。。。

回覆 引用 TOP

點解唔喺美國搵工?

其實一時半刻嘅艱難啫,唔好放大到一世都搵唔到
保安牌,永遠萬幾二萬
高學歷他日百萬年薪有幾奇?

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 前往粗野的樓主 於 2020-10-29 09:00 AM 發表

等多兩月啦,出年希望有二百萬黃色物體移民返佢地祖國。
甘以後香港無左甴曱,生態會失衡嗎?

移左民既就CUT永久居民身份証啦~~~~

唔好等咁多大種乞食返泥乞食但又狂小政府

十蚊三笑,埋泥睇埋泥揀 ^0^

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]