• 瀏覽: 32,249
  • 回覆: 454
  • 追帖: 1
+12
所以曱甴就有權打人? on 9

總之不論打記者打遊客打市民....
亂打人就要入去踎架啦

引用:
原帖由 生果轉貼員 於 2020-10-28 07:32 PM 發表
自稱《環球網》記者的內地漢付國豪去年在機場被示威者圍堵及襲擊,案件今續審。辯方繼續盤問付國豪,質疑他案發時並非在機場履行記者職責。付自言當時主要目的是觀察現場情況和學習,而機場內已另有三名《環球時報》同事,他並無獲安排到現場採訪,同意辯方所說屬實,並承認自己只是編輯而非記者,..,不會參與採訪工作。付又聲言案發當晚拍攝警方拘捕示威者時穿上記者反光衣,以免被誤當成示威者,但進入離境大堂後忘記脫下。. ...
咪講埋d歪理la, 如果假記者就要俾人打你d黃黑手足死晒la, 你以為有張記者證就係記者?

引用:
原帖由 貓兒休假 於 2020-10-28 07:43 PM 發表
支那死黑妓..阿豬阿狗都話自己係記者

被打活該
唔好意思,我真係笑咗出嚟,見你講到咁。香港嗰D10幾歲記者係咪可以見鑊打鑊呀

引用:
原帖由 生果轉貼員 於 2020-10-28 07:32 PM 發表
自稱《環球網》記者的內地漢付國豪去年在機場被示威者圍堵及襲擊,案件今續審。辯方繼續盤問付國豪,質疑他案發時並非在機場履行記者職責。付自言當時主要目的是觀察現場情況和學習,而機場內已另有三名《環球時報》同事,他並無獲安排到現場採訪,同意辯方所說屬實,並承認自己只是編輯而非記者,..,不會參與採訪工作。付又聲言案發當晚拍攝警方拘捕示威者時穿上記者反光衣,以免被誤當成示威者,但進入離境大堂後忘記脫下。. ...
民主既真義係:我不同意你既意見,但我誓死保護你發表你意見既權利呀,見到不同意見既人士,又打又殺,仲要做埋除人褲咁賤格既行為都做得出黎,果班獨裁殘忍專橫廢物,其實醜出全世界啦!

照你咁講,嗰晚機場除咗付國豪,全部都是記者嗎?
就算真係記者嗰啲又點呢?機場又甚至全香港係記者話事的嗎?

引用:
非記者則私了無罪

毒果狗丶巧幫手....
又玩自言自語....

引用:
原帖由 殖民犬末日 於 2020-10-28 07:50 PM 發表

是哦
香港記者沒有門檻
50港幣就可以買個證
豬都可以當記者

不像內地 記者證是要 考試
資歷取得的
咪傻啦,50蚊,出去影印2,3蚊,仲可以排多幾張

自認假冒記者咩罪?

引用:
不是記者就可唔可以被任意包圍及打罵?

究竟付國豪身份同控罪"禁錮和襲擊"有乜關係,唔通佢唔係記者,"禁錮和襲擊"呢個事實就唔成立?如果佢係記者,"禁錮和襲擊"嘅罪責就會重啲?

引用:
係內地記者就要被圍毆?打人還有理了,要睇真下香港法官嘅審案水平如何了。

引用:
原帖由 貓兒休假 於 2020-10-28 07:43 PM 發表
支那死黑妓..阿豬阿狗都話自己係記者

被打活該
等你老母俾人打就真係活該

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]