• 瀏覽: 1,751
  • 回覆: 18
+2

講真我覺得還好,只係機動反艦比較麻煩;另外兩樣基本上冇用,制空權肯定在大陸手中

真正值得關注既係「還好」既軍售,大陸今次聲調特別大

故意拉高嚴重性,中共肯定係要出手,但未必係軍事行動,亦可能係經濟封鎖

收復台灣進程已經開啟!

多說一句,如果台偽敢攻擊大陸,看來這一句又要出現了~

引用:
原帖由 starr 於 2020-10-28 04:16 PM 發表
https://imgcdn.cna.com.tw/www/WebPhotos/1024/20201023/2000x2277_0559518894714.jpg

講真我覺得還好,只係機動反艦比較麻煩;另外兩樣基本上冇用,制空權肯定在大陸手中

故意拉高嚴重性,中共肯定 ...
我覺得大陸都反應.
已經唔單單在於軍售上啦~ 已經係全方位角力既其中一環.

美國近年愈黎愈中意搞麻煩~
之前科技戰, 搞到美國一埋科技公司一齊對政府出聲.
今次, 美國肺炎搞到全世界航空業停晒, 但只有中國國內航班差唔多回服正常.
呢個時間出聲, 比任何時間既效果都大.
波音.. 自己諗啦

如果D武器係垃圾,大陸會第一時間譴責美國
如果D武器有部分有用,大陸嚴厲譴責和制裁美國
如果D武器都好勁,大陸會與美國斷交,到時只能夠祝台灣好運,最好快D學游水

台灣購越多進攻性武器,武統時更加會加強火力攻擊。想唔死都唔得。

引用:
原帖由 明日平平美人 於 2020-10-28 05:41 PM 發表
台灣購越多進攻性武器,武統時更加會加強火力攻擊。想唔死都唔得。
係,本來只用精準武器,減少非相關人員損失,宜家可能射個破壞力更大的飛彈,一次過夷平一個區。

引用:
原帖由 明日平平美人 於 2020-10-28 05:41 PM 發表
台灣純粹係俾人割韭菜嘅

引用:
原帖由 starr 於 2020-10-28 04:16 PM 發表
https://imgcdn.cna.com.tw/www/WebPhotos/1024/20201023/2000x2277_0559518894714.jpg

故意拉高嚴重性,中共肯定 ...
台灣回收咁多過期爆炸品,十分危險

引用:
原帖由 molittlemo 於 2020-10-28 04:24 PM 發表

我覺得大陸都反應.
已經唔單單在於軍售上啦~ 已經係全方位角力既其中一環.

美國近年愈黎愈中意搞麻煩~
之前科技戰, 搞到美國一埋科技公司一齊對政府出聲.
今次, 美國肺炎搞到全世界航空業停晒, 但只有中國國內航班差唔多回服正常.
呢個時間出聲, 比任何時間既效果都大.
波音.. 自己諗啦
大陸反應係停止出口稀土比美國

引用:
台灣越多攻擊性武器,到時死得人越多,最好老老實實接受現實。

每多一樣武器解放軍武統傷亡就越大,成本就越高。
應該要400魚叉交付之前出手。

美默向中宣打台海戰了。

美國完全想被滅的節奏。歐洲封城表明一個月內不插手。所以中俄伊要在一個月內解放美國各個城市

引用:
原帖由 Schnauzer 於 2020-10-29 06:46 AM 發表

台灣越多攻擊性武器,到時死得人越多,最好老老實實接受現實。
好明顯,老美的目的正在于此。
台灣平民死得越多,仇恨就越大,台蛙的抵抗意志就越強,
解放戰爭變成治安戰和人民戰爭的幾率就越大。
台蛙的抵抗意志,正是中美和民進黨的爭奪關鍵點。
大陸的惠台政策,正是拉攏台灣民心瓦解抵抗意志的手段,
老美的武裝台灣,也是要加強台蛙的抵抗信心和意志。

偽軍今次的軍購, 唯一有少許威脅的係火箭炮, 其餘基本係交保護費.

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]