• 瀏覽: 13,347
  • 回覆: 170
引用:
原帖由 .任展鑾. 於 2020-10-28 12:57 PM 發表

你係台灣人見到都怕怕啦~
台灣人更怕查水錶

叫得和平統一就要去黃, 如果去唔到就變左武統

講咁耐美國最後都係得2,3個老野可以俾人選, 因為就係呢兩,三人, 財力, 權力, 勢力最大。

中國人最柒碌就係永遠都係搞政治整死自己個社會. 永遠最成功嘅社會就係各種形式嘅高壓統治, 遠至明朝嘅東西廠, 近至今天嘅大陸新加坡.

一國兩制前提在九七之前已經提出, 就係井水不犯河水, 香港成為反共基地. 兩呢個兩制形式, 不僅想為台灣和平統一製造可行模式, 更係要為香港50年後繼續獨立於中國大陸鋪路. 

台灣獨派自然宜得香港死, 只有一國兩制在香港被證實不可行, 一國兩制也就不能在台灣實施, 台獨才有生存空間. 呢個就係台灣文宣如樓主存在於香討嘅目的. 整死香港, 以成存台灣獨立, 就係目標.

香港人就仲柒碌, 你搞暴動唔Q係話人回歸後搞你, 都唔係話現在搞你, 因為除釘子健之流嘅老作之外, 並無人地搞你嘅實質證據. 因為搞你香港只係會證明一國兩制行唔通, 對中共有百害而無一利. 所以你搞暴動都柒碌要屈人立條條例將來搞你.

暴動仲要有美國支持, 即係你井水犯河水之餘, 仲要將香港變成美國對抗中共嘅一隻棋子. 一個中共口中嘅反共基地. 以至中國必須在50年滿後完全接收香港. 既然一國兩制無法在港台長久實施, 中共也別無選擇. 50年後必定收回香港, 同時把握最佳時機, 武統台灣, 估勿論勝負, 係必須一試, 就算只是為了向歷史交代.

為咗政治, 自毀前程, 將自己社會暴露於戰亂危機, 從來都係中國人嘅染碌智慧. 所以中國千年以嚟飽受外侮, 絕非偶然, 實為柒碌所至.

引用:
原帖由 .任展鑾. 於 2020-10-28 08:29 PM 發表

赤共就咁多潛伏
國民黨就唔會有?
唔會有?憑你哩D講法就證明你根本唔識嘢,老友你露晒底喇!

赤色中國心

引用:
原帖由 .任展鑾. 於 2020-10-28 12:08 PM 發表
有道違憲國安法醞釀經年
領導大叫1國兩制基本國策基本法不變形不走樣
照樣1意孤行通過
又喺海上擄走港人囚禁唔俾見律師
基本法22條呢個唔算果個唔算
而家仲整隻黨委落嚟KongU
係咪台獨份子滲透咗入最高權力機關?
菜大嬸拒絕一國兩制,不承認92共識。而家仲死抱美國大腿,花大量錢買武器,準備同大陸武力對抗。
咁嘅情況下,大陸已經冇第二個選擇。

赤化其實就沒有什麼不好的,反正大家都是黃種人。

引用:
原帖由 .任展鑾. 於 2020-10-28 12:08 PM 發表
有道違憲國安法醞釀經年
領導大叫1國兩制基本國策基本法不變形不走樣
照樣1意孤行通過
又喺海上擄走港人囚禁唔俾見律師
基本法22條呢個唔算果個唔算
而家仲整隻黨委落嚟KongU
係咪台獨份子滲透咗入最高權力機關?
最緊要是打7看更酒狗

赤化點都好過黃屍曱甴化.

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]