• 瀏覽: 13,344
  • 回覆: 170
引用:
原帖由 .任展鑾. 於 2020-10-28 03:44 PM 發表

做咩無端端講科學宗教
95搭8
針對你,根本問題,因為你嘅根本問題,導致你睇出嚟所有嘢,都同科學有偏差!!

你嘅基本錯誤,就係你嘅信仰出咗問題!

你呢啲假香港人,真正嘅香港人都知道,赤化就係共產主義嘅意思,亦即係話,個社會只有幹部,同埋群眾,冇商人呢種職業。

引用:
原帖由 .任展鑾. 於 2020-10-28 03:42 PM 發表

係叫財閥政治
甚麼是赤化?滅資興無。
財閥政治是典型的資產階級把戲,是赤化要針對的對象。

所以證明你只懂叫口號。

所以講到尾都係金錢控制大多數, 美國都係金錢控制哂行政,採購,資源商機,執法,司法,傳媒,網絡,反貪,人事聘任, 令到呢D勢力只為民主同共和兩黨服務, 所以就算民主都係只有少量選擇俾選民去選。

引用:
原帖由 .任展鑾. 於 2020-10-28 04:03 PM 發表

真正嘅香港人邊個理咩赤化共產主義 : ...
咁你即係亂咁講啦,你根本唔知道乜嘢叫赤化啦!!

你根本連赤化係啲乜嘢你都唔知,你就講香港赤化?

當然,我都冇興趣證明你係咪香港人,不過你講嘢,同我哋傳統香港人認知,差好遠。

你是否,大陸村姑生,香港長大,長期受到貧富懸殊壓迫?

引用:
原帖由 .任展鑾. 於 2020-10-28 04:00 PM 發表

金錢當然會控制社會
控制政治控制好多嘢
所以先要獨立嘅機構
行政,採購,資源商機,執法,司法,傳媒,網絡,反貪,人事聘任
所以我都唔知你鬧乜
人地已經民選政府民選議會
你睇香港遠至懵董嘉誠近至淫鄭鄉黑總商會
根本完全唔會理你淨係睇老細頭
就係因為果班人先有票
而你仲想將上述範疇集權?
你又錯,金錢並不一定可以控制社會,喺宗教性質國家入邊,神職人員指吓鼻哥,好多嘢都唔使錢!!

喺共產主義社會,好多幹部,去到邊都唔使使錢嘅。

我哋呢啲傳統香港人,介紹套電影俾你睇樓主,假若我是真的,譚詠麟做嘅

赤化嘅社會,好多嘢唔使講錢嘅!!

引用:
原帖由 .任展鑾. 於 2020-10-28 04:13 PM 發表

亂up
美帝係民主
呀茂都選得
共和黨就係第3黨
又可以獨立參選
喪普原本共和黨唔提名佢都話獨立去馬
你有本事都可以組黨
人地出現兩大黨你就話冇選擇
赤共1黨專政你就話真命天子
雙重標準
係真唔係啊 ?
點解睇新聞