• 瀏覽: 5,087
  • 回覆: 78
+6
英國政府公佈英國國民(海外)護照(BNO)居留簽證計劃詳情,持BNO港人及其近親明年一月三十一日起可申請特別簽證留英,不設名額限制。英國...

個評:
未見官先打八十。
若是真心幫港人移民就不會收那麼高昻的費用, 更不會要人坐移民監兩年半後, 又要再俾錢申請延長三十個月, 也未必能成為英國公民。
持簽證人士並且不能領取社會福利, 即是杜絕低技術的窮人申請。

新聞來源連結:
https://hd.stheadline.com/news/daily/hk/890859/日報-港聞-BNO居留簽證收費2500元 可居留五年申定居

快比2500,殺得幾多得幾多

引用:
原帖由 simonfdf 於 2020-10-28 11:29 AM 發表
快比2500,殺得幾多得幾多
所以要大力宣傳

想法同你一樣...唔理你住幾耐都好, 水左你2500先.
對於一心要移民果一群, 2500買個機會, 真係抵到難,
(而佢只係話住夠5年可!!!申請!!!定居)
唔係一定可以成為公民, 你有得申請, 佢有權唔批.
5年後世界局勢無人知, 可能英國都分埋家, 變左3個島國了.

引用:
原帖由 劉婕 於 2020-10-28 11:31 AM 發表

所以要大力宣傳
全世界都經濟啦掂,立得幾多就幾多

唔包食住!

簡單黎講,係咪所有BNO都能有永久居英權?
但我估計會係喺BNO持有者入面揀人,高質高學歷有專業技能,再通過政治審查,先會有永久居英權!始終,任何國家都喺度爭緊呢類人!
唔好以為揸住BNO但冇學歷冇技能,英國都會收你做國民然後日日派福利俾你!!
當然,英國可能都會為政治利益收極少部份低質移民,睇你好唔好彩囉!

英國根本無得輸,幾十萬人食住幾年,收錢都收到手軟,到夠年期時,再系幾十萬人中選一兩萬人又有錢,又對英國有用既人。。其餘錢又無,又無乜用既,唔該返鄉下,食自己

五毛又生氣了

引用:
原帖由 邦之星 於 2020-10-28 11:42 AM 發表
五毛又生氣了
有BNO嘅仲唔去申請?
冇BNO嘅想申請冇有份。
你講句咁嘅話騙1分係無助申請居英的

引用:
原帖由 劉婕 於 2020-10-28 11:26 AM 發表
英國政府公佈英國國民(海外)護照(BNO)居留簽證計劃詳情,持BNO港人及其近親明年一月三十一日起可申請特別簽證留英,不設名額限制。英國...

個評:
未見官先打八十。
若是真心幫港人移民就不會收那麼高昻的費用, 更不會要人坐移民監兩年半後, 又要再俾錢申請延長三十個月, ...
記得要申請埋放棄香港永久居民及中國公民身份以示破釜沈舟既精神..

同埋英國唔俾公民身份,可以用冇其他國家公民及居留權,賴死唔走...

去英國一開始可能都係做住part-time工作,
其實英國有好多工種,搵工應該唔太難,不過夠唔夠交租 + 食飯錢又係另一回事..........

成班白痴~快d死去振英啦仆街~人見得多~未L見過甘L白痴既人~成世人俾傳媒牽住個鼻走~

引用:
原帖由 劉婕 於 2020-10-28 11:26 AM 發表

個評:
未見官先打八十。
若是真心幫港人移民就不會收那麼高昻的費用, 更不會要人坐移民監兩年半後, 又要再俾錢申請延長三十個月, ...
中央可能出招, 渣BNO出入過境的(5年內)可能唔比你申請回鄉咭..

即係批你果陣...查你留港時間...有無出過境, 用咩證件等..
要查應該查得出...

係陰國做玩5年二等居民後,最後一年定居申請唔獲批點算

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]