• 瀏覽: 5,126
  • 回覆: 6
+6
英國政府公佈英國國民(海外)護照(BNO)居留簽證計劃詳情,持BNO港人及其近親明年一月三十一日起可申請特別簽證留英,不設名額限制。英國...

個評:
未見官先打八十。
若是真心幫港人移民就不會收那麼高昻的費用, 更不會要人坐移民監兩年半後, 又要再俾錢申請延長三十個月, 也未必能成為英國公民。
持簽證人士並且不能領取社會福利, 即是杜絕低技術的窮人申請。

新聞來源連結:
https://hd.stheadline.com/news/daily/hk/890859/日報-港聞-BNO居留簽證收費2500元 可居留五年申定居

引用:
原帖由 simonfdf 於 2020-10-28 11:29 AM 發表
快比2500,殺得幾多得幾多
所以要大力宣傳

引用:
原帖由 lung_block 於 2020-10-28 11:46 AM 發表

記得要申請埋放棄香港永久居民及中國公民身份以示破釜沈舟既精神..

同埋英國唔俾公民身份,可以用冇其他國家公民及居留權,賴死唔走...
曱甴才不會放棄香港永久居民及中國公民身份, 牠們把口反共, 但不會捨棄香港的福利和淘寶的著數

引用:
原帖由 kid_a 於 2020-10-28 11:55 AM 發表

中央可能出招, 渣BNO出入過境的(5年內)可能唔比你申請回鄉咭..

即係批你果陣...查你留港時間...有無出過境, 用咩證件等..
要查應該查得出...
最好就係咁。
但不必太急這樣做, 要讓更多黃人走去英國吃下虧, 才立法取消他們的回鄉咭, 這才更合乎民意。

引用:
原帖由 輪大碩士仔 於 2020-10-28 04:18 PM 發表

有幾貴呀?多L餘啦five hair
唔貴, 我地好歡迎英國鬼呃傻仔錢。
你覺得平咁你申請左未?

引用:
原帖由 輪大碩士仔 於 2020-10-28 04:25 PM 發表

點解平就要申請?唔明喎?
咁你係咪多L餘?
唔申請又鬧人?

引用:
原帖由 急屎 於 2020-10-29 12:49 PM 發表

如果有邊位唔夠錢申請退出中國籍而需要眾籌,我可以捐番些小!

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]