• 瀏覽: 4,117
  • 回覆: 78
  • 追帖: 1
引用:
原帖由 心即性.性即是道 於 2020-10-28 12:31 發表

說到明是要你錢  
劉江:HEY!講呢D。

回覆 引用 TOP

買條後路姐,二千五,算得乜

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 急屎 於 2020-10-28 11:39 發表

簡單黎講,係咪所有BNO都能有永久居英權?
但我估計會係喺BNO持有者入面揀人,高質高學歷有專業技能,再通過政治審查,先會有永久居英權!始終,任何國家都喺度爭緊呢類人!
唔好以為揸住BNO但冇學歷冇技能,英國都會收你做國民然後日日派福利俾你!!
當然,英國可能都會為政治利益收極少部份低質移民,睇你好唔好彩囉!
唔係,你去到未夠期(呢個VISA要求)前回港,咪又係無居英權。無話BNO一定有居英權。

英國都係大國,唔會主動與中國爭人材。所以你喜芡絕對可以以中國公民為榮。但請不要阻止人申請,或者發佈假消息分化,因為咁樣犯了種族歧視條例(香港明文法例之一)。

可以移民的都是帶錢過去,怕你地唔去,收平D先

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 Hotdrink829 於 2020-10-28 11:40 PM 發表

唔係,你去到未夠期(呢個VISA要求)前回港,咪又係無居英權。無話BNO一定有居英權。

英國都係大國,唔會主動與中國爭人材。所以你喜芡絕對可以以中國公民為榮。但請不要阻止人申請,或者發佈假消息分化,因為咁樣犯了種族歧視條例(香港明文法例之一)。
我的確係以身為中國人為榮!
你睇到我邊句說話係種族歧視?理解能力咁差咁差學人拋書包講法律?小學畢業未?
你話BNO唔一定有居英權,係咪話英國都為BNO持有者設下諸多限制?話晒都叫做「英國國民XX」護照喎,說好的平等呢?堂堂日不落帝國對待國民都分三六九等?唔好同中國比,你地認為中國唔好先離開啫!
我一向都支持唔鐘意中國、或者睇唔起中國嘅人盡早移民離開中國香港,無謂再留喺呢個亂世香港!如果呢個項目有眾籌,我會捐番些少俾佢地買機票!
英國唔係同中國爭人才,而係世界各國都互相爭人才,你認為冇爭,係因為你水平太低,睇唔到格局高嘅事!你要理解清楚咩先叫「人才」,唔係你洗碗洗得乾淨、或者掃街掃得出色都叫人才!

回覆 引用 TOP

樓主做移民顧問架?
係咪覺得英國BNO簽證對你生意做成好大壓力?
有氣有力又想移民嘅應該無咩人會揀英國
有能力嘅點都係去加、澳、紐嗰啲好好多
會揀BNO簽證嗰啲應該都係啲無資格幫襯你嘅。

回覆 引用 TOP

交錢先,疫情下幫補下英國經濟,六年後申請是否成功都未知,或者換了首相唔找數點算。

回覆 引用 TOP

曱甴王香港城

回覆 引用 TOP

一地酸葡萄

回覆 引用 TOP

8000英磅雜費一個人 ,一家四口,唔計食住, 先送40萬港紙比英國先, 王狗話振興英國經濟義不容辭

回覆 引用 TOP

正白痴,住果五年邊個養你?

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 simonfdf 於 2020-10-28 11:29 AM 發表

快比2500,殺得幾多得幾多
比條毛咩250蚊班曱甴垃圾都沒

窮國大小通吃

小小的一陣風呀 慢慢的走過來
請你們歇歇腳呀 暫時停下來
海上的浪花兒開呀 我才到海邊來
原來麼你也愛浪花 才到海邊來

回覆 引用 TOP

唔好咁天真 !

英國主要目的係耍「錢」
唔係要「人」...       

+++ 以上言論, 純屬個人意見,「不喜勿插」!
+++ 對於「吹毛求疵、不友善」之發言, 一律不會作出回應 !

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 急屎 於 2020-10-28 11:39 AM 發表

簡單黎講,係咪所有BNO都能有永久居英權?
但我估計會係喺BNO持有者入面揀人,高質高學歷有專業技能,再通過政治審查,先會有永久居英權!始終,任何國家都喺度爭緊呢類人!
唔好以為揸住BNO但冇學歷冇技能,英國都會收你做國民然後日日派福利俾你!!
當然,英國可能都會為政治利益收極少部份低質移民,睇你好唔好彩囉!
咁,你認為有邊個國家想收留垃圾?所以D垃圾日反夜反,走又走唔到😂😂😂

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]