• 瀏覽: 4,168
  • 回覆: 78
  • 追帖: 1
引用:
原帖由 Domson 於 2020-10-28 11:56 AM 發表

係陰國做玩5年二等居民後,最後一年定居申請唔獲批點算
係5年+1年,不是5年內嘅最後1年。

回覆 引用 TOP

2,000,000 X 2500 = 好多懵仔魚錢嘅啦

回覆 引用 TOP

邊洗咁晒錢呀,港暴直接過去扮可鄰做難民咪得囉

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 kk5032019 於 2020-10-28 11:52 AM 發表

去英國一開始可能都係做住part-time工作,
其實英國有好多工種,搵工應該唔太難,不過夠唔夠交租 + 食飯錢又係另一回事..........
疫情後加埋脫歐,到時仲有無咁多工作機會好難講

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 lung_block 於 2020-10-28 11:46 AM 發表

記得要申請埋放棄香港永久居民及中國公民身份以示破釜沈舟既精神..

同埋英國唔俾公民身份,可以用冇其他國家公民及居留權,賴死唔走...
曱甴才不會放棄香港永久居民及中國公民身份, 牠們把口反共, 但不會捨棄香港的福利和淘寶的著數

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 kid_a 於 2020-10-28 11:55 AM 發表

中央可能出招, 渣BNO出入過境的(5年內)可能唔比你申請回鄉咭..

即係批你果陣...查你留港時間...有無出過境, 用咩證件等..
要查應該查得出...
最好就係咁。
但不必太急這樣做, 要讓更多黃人走去英國吃下虧, 才立法取消他們的回鄉咭, 這才更合乎民意。

回覆 引用 TOP

去英國打工好過啦 ! 係英國租住Apartment,點都好過係香港租住劏房........
感覺都高尚一D.............

回覆 引用 TOP

提示: 違規內容已被屏蔽
引用:
原帖由 輪大碩士仔 於 2020-10-28 04:18 PM 發表

有幾貴呀?多L餘啦five hair
唔貴, 我地好歡迎英國鬼呃傻仔錢。
你覺得平咁你申請左未?

引用:
原帖由 劉婕 於 2020-10-28 04:24 PM 發表

唔貴, 我地好歡迎英國鬼呃傻仔錢。
你覺得平咁你申請左未?
點解平就要申請?唔明喎?

引用:
原帖由 輪大碩士仔 於 2020-10-28 04:25 PM 發表

點解平就要申請?唔明喎?
咁你係咪多L餘?
唔申請又鬧人?

回覆 引用 TOP

窮鬼英狗不斷揾錢!

回覆 引用 TOP

去到5年,無曬錢!到第六年咪吾批!英國佬邊有死錯

回覆 引用 TOP

如果真係咁好,最簡單例子,曾雀屎、陳四萬都唔去外國就知啦

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 lung_block 於 2020-10-28 12:03 發表

中國公民不得持有雙重國籍,而中國不認BNO為旅遊證件,
如果有人以BNO VISA定居英國,
香港入境處可向有關出境去英國人仕查詢及填寫出境報關表格,(尤其是只有單程機票者)...
如填寫以BNO VISA旅英,有足夠證據去取消中國國籍,
如有意隱暪者,可視為假文書罪..
中國政府從來不會主動取消人國藉,被取消國藉的人(唔計移民了的人)全是內地人,犯的都是[天條],例如叛國,貪污,瀆職(官員)...

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]