• 瀏覽: 36,823
  • 回覆: 18
  • 追帖: 1
+3
引用:
原帖由 mingtak75 於 2020-10-28 03:32 PM 發表

親中沒有市場唯有反中、失敗者永遠站在失敗的一方!
我們天生就是黃皮膚中國人,怎到這班叛徒攪亂國家及香港。。。身為中國人支持政府配合政府係正常不過嘅事

引用:
原帖由 兩生花 於 2020-10-28 03:36 PM 發表

而家嘅一哥係一個有承擔嘅人,當然犯法就會拉同受法律制裁,何解你覺得警方發放資訊就要fact check?
另請教,毒果新聞香港人怎樣去fact check?
講開又講不是刷鞋,我們香港新一哥鄧炳強是有史以來最親民的警務署長了,他總沒有從前嘅一哥般行出來的一股冷莫嘅官氣,另在他訪問中他多次提及下屬要安全執行任務,他也有同情香港暴青們某程度上也是被政客洗腦嘅受害者,在香港咁嘅時勢下他很有同理心實在難得

引用:
原帖由 JJ_girl 於 2020-10-28 04:06 PM 發表
「但部份人找工作並不順利,原因是台方對港人在當地工作要求較高,希望美國政府幫助他們有機會到美國工作。」
香港班黑暴以前在香港做廢青,有父母養唔駛做,伸大隻手就有錢用
即係工作效率低,好食懶做,仲要求美國接收呆灣都唔要嘅冇用嘅人
暴青們在台灣肯定看到他們叛國太師祖"吾爾開希",他們定心諗:嘩,呢條肥佬吾,當年講下民主反下中央後來台灣就變人民英雄,天天唔使做有大屋有女人有酒飲有錢收成三十年,我們後輩點都要叻過佢嘆過佢,唔止要食盡台灣,直接開大食埋美國。

引用:
原帖由 兩生花 於 2020-10-28 04:10 PM 發表

要有同理心但不可心軟。
但一哥嘅上司,我們嘅特首林太對黑暴泛民嘅手腕太軟弱呀,邊個當一哥,警隊一樣都翻不了浪

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]