• 瀏覽: 19,663
  • 回覆: 18
  • 追帖: 1
美國國務院次卿克拉奇早前率團訪台三日,對台灣是空前大事,台灣蔡英文政府上下十分重視。克拉奇除了會見台灣政府高層,還抽空會見了一些異見人士...

林榮基促美支援留台港暴,林走狗在港時巳胡言亂語屈國家不是,他本人著草呆台後也死心不息地要把同為呆台嘅亂港之徒包庇到底,好等這批反中亂港嘅種子再死灰復燃過來

新聞來源連結:
https://hd.stheadline.com/news/daily/hk/891660/日報-港聞-林榮基促支援港青-傳蓬佩奧不悅

引用:
原帖由 阻住地球轉 於 2020-10-28 10:40 AM 發表

台灣又買毒豬,又買武器,但講一下自己既請求就被忽視
有好人唔做,係要做賤鬼
香港可悲在自己土地上出了一批又一批亂港之徒,這批人不愛不助香港也算數,但還要反過來似血海深仇般聯上外人來毀港到底

引用:
原帖由 直線國國王 於 2020-10-28 10:47 AM 發表

在他有生之年,中國該已統一台灣了,他還能躲哪?
看著統一步伐一步步接近,便是林的最大折磨。
問題這批禍港人渣很懂看時勢,那裡有點風聲不對徑,他們又再逃到別處繼續向白人世界裝可鄰作古仔屈國家不是,走他們反中亂港發財嘅道路

引用:
原帖由 中國香港001 於 2020-10-28 11:31 AM 發表

老老實實答我,喺呆灣呢段時間林你有冇叫雞。
點會認呢,佢地班人玩得政治呢味野,一定要好聖潔㗎,比清水還清比白紙還白

引用:
原帖由 香港空氣好 於 2020-10-28 12:21 PM 發表

你睇下鍾瀚霖嘅下場,點解響美國領事館門口畀人拉?
擺明就係用完即棄啦!
對,好大可能美館人員預先內定去報警來捉班狗青,美要求養的狗要好似黃痴瘋咁出名又好英文嘅,唔係通街啲雜種犬來門口就可入內被照顧㗎

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 鬼屋加加速神童 於 2020-10-28 12:28 PM 發表

不知天高地厚的一群賤種,當美國係垃圾站,分不清主次。
白人都識選犬來養的,只怪港青們嘅社會經驗太淺看不透世情

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 paul-lo 於 2020-10-28 12:27 PM 發表

克拉奇心裡已在孖叉:
[你條雞精,在大陸養妹仔幫你賣禁書,有事就走先賴低人地受靶,我地啲特工仄得一清二楚,你重係度扮正氣.]
對,美國佬大把天眼又識中文𥄫實晒㗎,呢班港班廢人又要攪事又要出名但又要冇錢。。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 零死04 於 2020-10-28 12:28 PM 發表

唔好笑死人,台灣住都生活唔到,去美國有得?
對,呢班賤民連自己中國台灣省嘅土地都攪不掂,台灣巳經是用中文講國語咁都撈唔掂。。。休想去歐美白人世界可活下來,做個三等難民可能夠資格嘅

引用:
原帖由 tktprim 於 2020-10-28 12:56 PM 發表

Hong Kong Anti government gangs are so stupid.
totally agree that all

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 Boomber123 於 2020-10-28 12:57 PM 發表

當中國富強起來,呢D漢奸、走狗、賣國賊就會為佢哋所作所為,付出沈重代價,被全世界拋棄。
但願如此

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 hingfai709a 於 2020-10-28 01:57 PM 發表

好一個"傳", "據悉", 頭條咁都可以出新聞, 往日傳媒尋根究底的精神, 去了那裡?
這一年多所謂黃媒記者天天助紂為虐,只拿手機影市民被黑暴打至瞓底也不幫半點手,記者們又只愛影受害者不影暴徒樣子,還有那幾位雞蟲啤梨嘅林Y正及滿場粗口嘅高登金毛黑記,這批人也叫記作者傳媒。。。夠了太多太多,他們的惡行比黑道古惑仔更邪惡更無恥,莫再說傳媒精神咁偉大了

引用:
原帖由 hingfai709a 於 2020-10-28 02:28 PM 發表

謝謝師兄的意見, 原來咁樣就可以"傳", "據悉" 咁寫新聞了, 咁同黃媒又有甚麼分別?
師兄我明你講勿野,我都是80年代看香港報紙成長嘅一代,香港嘅報紙及新聞曾經是香港成功嘅一部份。。。但現在社會咁嘅氣氛還是暫不能要求媒體做回以前正氣吧,現在只能是黃人就看黃媒信黃媒,相反亦然。。。要香港重捨從前新聞專業及正氣,我猜不是三幾年就可行回從前正軌吧

引用:
原帖由 hingfai709a 於 2020-10-28 02:47 PM 發表

其實, 做多D fact check, 藍媒好, 黃媒好, 甚至紅媒也好, 無大分別
香港現在情況就係內外不是人,中外都不討好,如果我們香港人還想在這土地生存下去,服不服氣都好,大家還是團結上來不攪分歧跟國家站在一線上拼生活。。。現實就是咁,明就明,唔明就算

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 hingfai709a 於 2020-10-28 03:07 PM 發表

小弟就是反對搞分化, 那些"傳", "據悉" 的新聞, 除了搞分化外, 有甚麼作用?
若然那個是事實, 跟本不存在分化不分化, 事實就是事實, 傳媒就是要報導事實.
甚麼黃媒, 藍媒, 只要是報導事實, 就有新聞價值.
師兄要看事實新聞嘅野,警方Youtube頻道也不錯哦,冇分顏色只求事實報道,不會加東加西來做報道,只是較為官方及悶啲啲

引用:
原帖由 Man_543210 於 2020-10-28 03:21 PM 發表

打工仔想,掉轉頭去吩咐老細
一講到追求民主自由咁高尚嘅野,港暴廢青們即時跟美國總統英國首相平起平坐呀

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]