• 瀏覽: 36,918
  • 回覆: 150
  • 追帖: 1
+3
引用:
原帖由 fb2f8099d435b1 於 2020-10-28 02:40 PM 發表

師兄我明你講勿野,我都是80年代看香港報紙成長嘅一代,香港嘅報紙及新聞曾經是香港成功嘅一部份。。。但現在社會咁嘅氣氛還是暫不能要求媒體做回以前正氣吧,現在只能是黃人就看黃媒信黃媒,相反亦然。。。要香港重捨從前新聞專業及正氣,我猜不是三幾年就可行回從前正軌吧
其實, 做多D fact check, 藍媒好, 黃媒好, 甚至紅媒也好, 無大分別

引用:
原帖由 兩生花 於 2020-10-28 02:45 PM 發表

黃媒嘅轉貼,師兄你又會唔會咁大義凜然同轉貼員講你的意見?
師兄, 請不要標籤顏色來造成分化了, 事實就是事實, 沒有顏色標籤的.

引用:
原帖由 hingfai709a 於 2020-10-28 02:50 PM 發表

師兄, 請不要標籤顏色來造成分化了, 事實就是事實, 沒有顏色標籤的.
請問,現今香港何種媒體最鍾意分化香港人?

老美梗係笑

陳年CONDOM小英陰濕慣, 乜都唔想上身, 上次派鐘雄叫你班曱甴CONDOM唔好過黎,今次又想逆輸出曱甴CONDOM, 直頭叫CONDOM自己開口 

咁有趣, 點會唔笑

引用:
原帖由 hingfai709a 於 2020-10-28 02:47 PM 發表

其實, 做多D fact check, 藍媒好, 黃媒好, 甚至紅媒也好, 無大分別
香港現在情況就係內外不是人,中外都不討好,如果我們香港人還想在這土地生存下去,服不服氣都好,大家還是團結上來不攪分歧跟國家站在一線上拼生活。。。現實就是咁,明就明,唔明就算

引用:
原帖由 hingfai709a 於 2020-10-28 02:50 PM 發表

你答#106,師兄你已經有分顏色啦。

引用:
原帖由 兩生花 於 2020-10-28 02:58 PM 發表

請問,現今香港何種媒體最鍾意分化香港人?
小弟就是反對搞分化, 那些"傳", "據悉" 的新聞, 除了搞分化外, 有甚麼作用?
若然那個是事實, 跟本不存在分化不分化, 事實就是事實, 傳媒就是要報導事實.
甚麼黃媒, 藍媒, 只要是報導事實, 就有新聞價值.

引用:
原帖由 兩生花 於 2020-10-28 03:01 PM 發表

你答#106,師兄你已經有分顏色啦。
你喜歡標籤顏色, 我都冇計

引用:
原帖由 fb2f8099d435b1 於 2020-10-28 10:32 AM 發表
美國國務院次卿克拉奇早前率團訪台三日,對台灣是空前大事,台灣蔡英文政府上下十分重視。克拉奇除了會見台灣政府高層,還抽空會見了一些異見人士...

林榮基促美支援留台港暴,林走狗在港時巳胡言亂語屈國家不是,他本人著草呆台後也死心不息地要把同為呆台嘅亂港之徒包庇到底,好等這批反中亂 ...
哈哈,尾國話唔使你指指點點

支援去做老美難民,接受香港暴徒過美國

引用:
原帖由 hingfai709a 於 2020-10-28 03:07 PM 發表

小弟就是反對搞分化, 那些"傳", "據悉" 的新聞, 除了搞分化外, 有甚麼作用?
若然那個是事實, 跟本不存在分化不分化, 事實就是事實, 傳媒就是要報導事實.
甚麼黃媒, 藍媒, 只要是報導事實, 就有新聞價值.
師兄要看事實新聞嘅野,警方Youtube頻道也不錯哦,冇分顏色只求事實報道,不會加東加西來做報道,只是較為官方及悶啲啲

肥佩奧小心自己爆血管仲好

打工仔想,掉轉頭去吩咐老細

Condom

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]