• 瀏覽: 36,815
  • 回覆: 150
  • 追帖: 1
+3
好一個"傳", "據悉", 頭條咁都可以出新聞, 往日傳媒尋根究底的精神, 去了那裡?

引用:
原帖由 IMS 於 28-10-2020 10:43 AM 發表
克拉奇笑你正儍仔
可能差d想爆料,話林榮基眾籌去台灣開書局d錢,都係由美國出的,仲唔心足

漢奸走狗
兩隻都係畜牲

ask for more money

呆島大總統(梅原英文)受寵若驚,
関你林榮雞L事咩!

美國佬心諗

附件

B592D27C-02C3-40B6-9A34-A4490D29AD3B.jpeg(18.45 KB)

引用:
原帖由 hingfai709a 於 2020-10-28 01:57 PM 發表
好一個"傳", "據悉", 頭條咁都可以出新聞, 往日傳媒尋根究底的精神, 去了那裡?
這一年多所謂黃媒記者天天助紂為虐,只拿手機影市民被黑暴打至瞓底也不幫半點手,記者們又只愛影受害者不影暴徒樣子,還有那幾位雞蟲啤梨嘅林Y正及滿場粗口嘅高登金毛黑記,這批人也叫記作者傳媒。。。夠了太多太多,他們的惡行比黑道古惑仔更邪惡更無恥,莫再說傳媒精神咁偉大了

棄黃卒 

引用:
原帖由 fb2f8099d435b1 於 2020-10-28 02:23 PM 發表

這一年多所謂黃媒記者天天助紂為虐,只拿手機影市民被黑暴打至瞓底也不幫半點手,記者們又只愛影受害者不影暴徒樣子,還有那幾位雞蟲啤梨嘅林Y正及滿場粗口嘅高登金毛黑記,這批人也叫記作者傳媒。。。夠了太多太多,他們的惡行比黑道古惑仔更邪惡更無恥,莫再說傳媒精神咁偉大了
謝謝師兄的意見, 原來咁樣就可以"傳", "據悉" 咁寫新聞了, 咁同黃媒又有甚麼分別?

係呆灣組成曱甴大軍,趕9蔡肉包落台自己做呆灣大腫桶

叫雞英雄,想攞彩,小心係台灣省唔俾你再叫雞

引用:
原帖由 hingfai709a 於 2020-10-28 02:28 PM 發表

謝謝師兄的意見, 原來咁樣就可以"傳", "據悉" 咁寫新聞了, 咁同黃媒又有甚麼分別?
師兄我明你講勿野,我都是80年代看香港報紙成長嘅一代,香港嘅報紙及新聞曾經是香港成功嘅一部份。。。但現在社會咁嘅氣氛還是暫不能要求媒體做回以前正氣吧,現在只能是黃人就看黃媒信黃媒,相反亦然。。。要香港重捨從前新聞專業及正氣,我猜不是三幾年就可行回從前正軌吧

引用:
原帖由 fb2f8099d435b1 於 2020-10-28 10:32 AM 發表
美國國務院次卿克拉奇早前率團訪台三日,對台灣是空前大事,台灣蔡英文政府上下十分重視。克拉奇除了會見台灣政府高層,還抽空會見了一些異見人士...

林榮基促美支援留台港暴,林走狗在港時巳胡言亂語屈國家不是,他本人著草呆台後也死心不息地要把同為呆台嘅亂港之徒包庇到底,好等這批反中亂 ...
人地笑一笑(心諗你班低等生物仲妄想去我尾國乞食, 行開D啦).

P.S. 對唔住, 低等生物係指曱甴, 唔係指佢中國人, 佢地自己都無曾幾何時認過自己係中國人, 所以佢地只係曱甴

支援港青,林先生應身體力行,回港支援,才是作為一個人的真漢子。

引用:
原帖由 hingfai709a 於 2020-10-28 02:28 PM 發表

黃媒嘅轉貼,師兄你又會唔會咁大義凜然同轉貼員講你的意見?

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]