• 瀏覽: 4,144
  • 回覆: 67
+4
引用:
原帖由 kxkx 於 2020-10-28 11:29 AM 發表

基本上到左美國本土先可以申請庇護

你可以去USCIS 睇
領事館便是該國屬地!

引用:
原帖由 為香港人鼓掌 於 2020-10-28 01:05 PM 發表

領事館便是該國屬地!
呢個講法係唔岩既

引用:
原帖由 kxkx 於 2020-10-28 01:18 PM 發表

呢個講法係唔岩既
理據?

頂你個肺!
花園道嘅人數規模拍住喺北京嘅大使館。你宜家講原來咁多人都只係屬於低一格嘅領事館?
咁 L 多人要嚟做旅遊簽證呀

引用:
原帖由 為香港人鼓掌 於 2020-10-28 01:34 PM 發表

理據?
黃粉黑暴原來得個講字,中伏先出黎做伸手黨

https://www.un.org/chinese/law/ilc/foreign_relations.htm

唔該自己搵國際法黎睇下先啦,仲信假文宣?

引用:
原帖由 1333333 於 2020-10-28 09:33 AM 發表
今日(27日)有人疑嘗試進入美國駐港澳總領事館尋求政治庇護,最終未能入內,但令人關注此法是否可行。有律師表示,涉事地點是

https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20201027/photo/bkn-20201027222512933-1027_00822_001_01b.jpg?20201028003932

:smil ...
證明學生動原呢D係被左腦之後而產生出黎的.......
唔係美國主動出黎的組織.
親生仔同野仔真係待遇唔同...
黃人睇清未?
每邊每行插個媒喺度吹下雞.
就成班傻仔走去破壞自己住緊既地方....

引用:
原帖由 siu_siu_nei_00 於 2020-10-28 11:12 AM 發表

又話美國支持曱甴依家竟然講法例
支持曱甴搞亂香港,冇話過會庇護曱甴喎

儍登仔

又比人呃左,成日以為犯法之後入去美國領事館就無事
報警拉你果個咪係領事館保安囉

引用:
原帖由 為香港人鼓掌 於 2020-10-28 01:34 PM 發表

理據?
使領館地方都係屬於當地國家, 點會係屬於使領館國家.
正如業主將單位租左俾租客, 間屋始終都係屬於業主. 只不過按法例, 出租後業主無權自由出入間屋.

引用:
原帖由 andonlyu 於 2020-10-28 02:28 PM 發表

使領館地方都係屬於當地國家, 點會係屬於使領館國家.
正如業主將單位租左俾租客, 間屋始終都係屬於業主. 只不過按法例, 出租後業主無權自由出入間屋.
而且業主有權連人帶物一次踢出去!當年美國勾結英國香港高官,賤賣香港靚地,現應一起收回的好時機!

法律界  就梗係替 尾多佬 講說話啦,
唔通會站在  班暴徒既立場講咩?

引用:
原帖由 Moo~ 於 2020-10-28 10:49 AM 發表
法律界手足, 你唔早講. 
講比你知,邊個去衝,無人犯法,生意何來,你地on9,關人x事

維也納條約底下~任何領事館都要遵守該地法律!!!交外野特衰正苦冇權處理!!!你老美領事犯法~中央踢9返你去大西洋兼充公你6座洋房!!

引用:

理據?
你有見過任何國家或國際法寫大使館/領事館正式講係自己國家領土?

要求老美交代呀

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]