• 瀏覽: 4,542
  • 回覆: 45
少咗華為, 英國佬咪揾個vendor過橋壓價, 最後唔會用NEC
NEC 得1% market 用咗第時變孤兒第時upgrade成套掉得, 揾自己笨

British telecom 咪又係選 ericsson

其實諗深一層。 是西方社會禁止消息來住。 如果比華為入左來。 政府厄市民的事情咪好易公開。好難控制。所以搵D渣5G厄吓公民。

—浪接—浪,正呀,唔使葡萄喎

華為巿場縮到豆腐潤咁細。😯

英國索性唔舖5G算啦.

華為5G可以在原來的華為基站上升級。 所以舖設5G嘅成本唔會太高。

改用NEC條數就難計咯~

引用:
原帖由 lung_block 於 2020-10-28 12:40 發表

歐美好多用愛立信DSS技術,
只係將4G既頻譜動態劃分部份頻寬用5G既編碼收發,

好處係以軟件升級4G LTE基站就可提供所謂5G覆蓋..

壞處係只係比4G LTE傳送速率提升2-3倍,並且只能以NSA組網,往後5G既低延時,極大量連接既SA功能都用不到..

呢兩個功能係以後無人駕駛,物聯網和5G工廠生產必要功能..
x2

引用:
原帖由 Zzlaz 於 2020-10-28 09:00 AM 發表
英國政府早前封殺華為5G技術後,正尋找替代供應商。日本媒體周一(26日)引述英國政府消息報道,英國政府將與NEC合作發展英國國內的5G行動通訊系統。 這對NEC來說是重要利好,原因是它在全球無線基地台

https://static01-proxy.hket.com/res/v3/image/content/2785000/2786207/1026_1024.jpg

*試香討演算法
華為po ...
日本仔你地慢慢做
記得交5G專利俾華為呀

引用:
原帖由 many2000 於 2020-10-28 12:31 PM 發表
英國佬講5G天線傳播病毒,之前仲燒過5G天線,依家千其唔好安裝,學印度阿三咯,2G+3G =5G .用阿三方法好
5個1G=5G

引用:
原帖由 迷城 於 2020-10-28 12:58 PM 發表

英國好多地方仲行緊3G, 5G離普通人太遠
呢D係唔係叫"望塵莫及"呀?

引用:
原帖由 many2000 於 2020-10-28 12:31 PM 發表
英國佬講5G天線傳播病毒,之前仲燒過5G天線,依家千其唔好安裝,學印度阿三咯,2G+3G =5G .用阿三方法好
三哥國技,邊個敢抄,唔怕三哥雜技軍打擊嗎?

華為5g核芯得反存貨 留返主供國內先好

引用:
原帖由 鐘覺霧 於 2020-10-29 02:01 AM 發表
華為巿場縮到豆腐潤咁細。😯
華為全球5G基站佔有率超過40%..真係好細...

引用:
原帖由 ee333ee 於 2020-10-28 09:27 AM 發表
NEC 目前5G佔有率不到1%,即係技術認受性頗低,英國執NEC,好吖,英國唔駛咁快5g嘛。
they use "Trump - 5G"

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]