• 瀏覽: 23,187
  • 回覆: 236
引用:
原帖由 chess8 於 2020-10-28 06:22 AM 發表
美國政客講'和港人站在一起',自然令人有幻想。呢D係煽動年輕人搞事的言詞,有起事,佢地未必幫到你,今次睇到想入領使館都唔得。
站在一起只係站在你隔黎睇住你比人拉

引用:
原帖由 ichthys2 於 2020-10-28 05:43 AM 發表
【本報訊】昨日有人疑嘗試進入美國駐港澳總領事館尋求政治庇護,最終未能入內,但令人關注此法是否可行。有律師表示,涉事地點是美駐港領事館,根據國際法,領事館不及大使館,不能提供外交保護,亦不可批出政治庇護。因此,即使有人進入領事館聲稱要申請庇護,該領事館亦不能提供政治庇護........

新聞來源連結:
https://orientaldaily.on.cc/cnt/news/20201028/00176_040.html
成班都沒係用腦做事嘅人, 思想簡單,行為淺薄

引用:
原帖由 Jackishere 於 2020-10-28 06:32 AM 發表

班傻仔最叻就係被人老點被人昆
講得好

點解唔去英國領使館?起馬有bno話你係英國人人地唔當你是難民

係得嘅話,
痴瘋晨早走咗入去。

傻仔們點解要搵庇護? 收到風即刻會拉佢? 點解唔搭飛機走

問題泥嘞,晨早流流,係國安狗仔功勞還是美國佬隊佢,如果係美國佬所為,又產生另一問題,仲係大問題

我咁大個人都未見過 condom 有資格去庇護,班傻仔真係當自己係開希同柴玲,以為老尾好睇重你地

一字: condom

引用:
原帖由 ikeafoot 於 2020-10-28 06:50 AM 發表

我都唔識分喎
2國或2地互交駐對方首都的就叫大使館,而駐其他城市就是領事館。 所以中美2國駐華盛頓和北京的就是大使館,其他城市就是領事館,所以各國駐香港都是領事館,因香港只是中國領土上的一個城市,一般而然大使的職權遠高於領事。。。

哼,終於睇清楚老美真面目之前仲吶旗揚威,我真系入世末深,傻閪一名.仆街喇民主

咪儍啦 國勿春際法吖。柒普話:我話俾入就俾入,我話唔俾入就唔俾。全世界法律都係由尾腳柒普訂。

引用:
原帖由 chess8 於 2020-10-28 06:22 AM 發表
美國政客講'和港人站在一起',自然令人有幻想。呢D係煽動年輕人搞事的言詞,有起事,佢地未必幫到你,今次睇到想入領使館都唔得。
唔係未必幫到你, 係絕對唔會幫你。歐美只會諗自己國家利益, 呢啲衛生巾, 用完就掉架啦

引用:
原帖由 ichthys2 於 2020-10-28 05:43 AM 發表
【本報訊】昨日有人疑嘗試進入美國駐港澳總領事館尋求政治庇護,最終未能入內,但令人關注此法是否可行。有律師表示,涉事地點是美駐港領事館,根據國際法,領事館不及大使館,不能提供外交保護,亦不可批出政治庇護。因此,即使有人進入領事館聲稱要申請庇護,該領事館亦不能提供政治庇護........

新聞來源連結:
https://orientaldaily.on.cc/cnt/news/20201028/00176_040.html
最近見到一隻又一隻曱甴被拉,真係大快人心!

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]