• 瀏覽: 21,225
  • 回覆: 236
  • 追帖: 1
引用:
原帖由 老納 於 2020-10-28 05:47 AM 發表

其實好多香港人連領事館同大使館都未必識分架!

誤導

回覆 引用 TOP

年輕人又被放棄成dom dom 了

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 米當股神係廢人 於 2020-10-28 07:13 AM 發表

曱甴自己都唔識,所以去錯地方😆
星爺既戲都拍唔出

點解之前跟12門徒去釣魚

回覆 引用 TOP

今時今日同老尾講國際法?老尾已經去到連遮羞布都唔需要,完全無法無天,連6國簽嘅核協議,聯合國都可以無視

回覆 引用 TOP

On 9 曱甴當咗領事館係 7-11 🤪🤪

戰必勝,攻必克

回覆 引用 TOP

美國佬怎會為咗你呢班蛋散同中國反面呀,如果呢條路成功,12條L樣就唔駛偷渡啦

回覆 引用 TOP

一早叫左咪做黃絲架啦

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 ichthys2 於 2020-10-28 05:43 AM 發表

【本報訊】昨日有人疑嘗試進入美國駐港澳總領事館尋求政治庇護,最終未能入內,但令人關注此法是否可行。有律師表示,涉事地點是美駐港領事館,根據國際法,領事館不及大使館,不能提供外交保護,亦不可批出政治庇護。因此,即使有人進入領事館聲稱要申請庇護,該領事館亦不能提供政治庇護........

新聞來源連結:
https://orientaldaily.on.cc/cnt/news/20201028/00176_040.html
「根據國際法,領事館不及大使館,不能提供外交保護」笑卵死啦, 河童2.0唔係以為領事館等於大使館嘛, 未開門去飲咖啡手都震埋都要輸, 你估你係斯諾登咩

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 Jackishere 於 2020-10-28 06:32 AM 發表

班傻仔最叻就係被人老點被人昆
佢哋真係蠢,唔係扮㗎

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 chess8 於 2020-10-28 06:22 AM 發表

美國政客講'和港人站在一起',自然令人有幻想。呢D係煽動年輕人搞事的言詞,有起事,佢地未必幫到你,今次睇到想入領使館都唔得。
on99就係黃屍標籤

回覆 引用 TOP

Stands with HK; 即系你企系門外,我企系門內。 差棟門啫😆😆😆

回覆 引用 TOP

太naive

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 ichthys2 於 2020-10-28 05:43 AM 發表

【本報訊】昨日有人疑嘗試進入美國駐港澳總領事館尋求政治庇護,最終未能入內,但令人關注此法是否可行。有律師表示,涉事地點是美駐港領事館,根據國際法,領事館不及大使館,不能提供外交保護,亦不可批出政治庇護。因此,即使有人進入領事館聲稱要申請庇護,該領事館亦不能提供政治庇護........

新聞來源連結:
https://orientaldaily.on.cc/cnt/news/20201028/00176_040.html
維基解密條友點解可以係大使館咁耐而佢地唔得?

因為佢地無價值呀

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 老納 於 2020-10-28 05:47 AM 發表

其實好多香港人連領事館同大使館都未必識分架!
一啲都唔出奇,班黃人連莊閒都未分得到

b

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]