• 瀏覽: 21,181
  • 回覆: 236
  • 追帖: 1
引用:
原帖由 老納 於 2020-10-28 05:47 AM 發表

其實好多香港人連領事館同大使館都未必識分架!
早晨,請問分別在哪?

書又唔讀好,有起事上黎,去求救都柒過人

回覆 引用 TOP

人蠢真係唔係扮

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 再來荷蘭橙 於 2020-10-28 06:41 AM 發表

某程度上 . 要睇所屬國家既態度 .

難聽講句 . 走左入去 . 領事館真係唔交人 . 港俯咪又要企係到等亞爺既指示 .

不過應該冇國家會為左班棄卒做甘 on 九既野 .

就算肥佬同 G 峰 . 入去一樣俾領事館趕出來 . 唔係既一早去左啦 .
就算入到,到時中國只要驅趕領事館咪一樣要出來,無得躲一世

引用:
原帖由 az222 於 2020-10-28 06:49 AM 發表

更叻嘅係,自己幻想著的,當成事實;
從而達成自我老點的最高境界。
黃人的自我幻想能力係超級無敵㗎

回覆 引用 TOP

涂謹申快啲交代
Dllm

回覆 引用 TOP

垃圾賣港賊黃絲

回覆 引用 TOP

小丑🤡十丐幫廢青曱甴除咗垃圾站都唔會有地方收留!

引用:
原帖由 ichthys2 於 2020-10-28 05:43 AM 發表

【本報訊】昨日有人疑嘗試進入美國駐港澳總領事館尋求政治庇護,最終未能入內,但令人關注此法是否可行。有律師表示,涉事地點是美駐港領事館,根據國際法,領事館不及大使館,不能提供外交保護,亦不可批出政治庇護。因此,即使有人進入領事館聲稱要申請庇護,該領事館亦不能提供政治庇護........

新聞來源連結:
https://orientaldaily.on.cc/cnt/news/20201028/00176_040.html
曱甴以為香港獨立成功,領館都變為使館了,可以橫衝直撞,真係笑死人,香港的政棍講下呢D國際法規定比曱甴知啦,叫佢哋返內地衝北京大使館啦。

回覆 引用 TOP

就算香港有大使館都係照舊踢班曱甴出嚟,只不過係用完即棄嘅Condom

回覆 引用 TOP

逃亡馬騮戲

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 再來荷蘭橙 於 2020-10-28 06:41 AM 發表

難聽講句 . 走左入去 . 領事館真係唔交人 . 港俯咪又要企係到等亞爺既指示 .

就算肥佬同 G 峰 . 入去一樣俾領事館趕出來 . 唔係既一早去左啦 .
阿桑奇可以。

回覆 引用 TOP

引用:

咁即係違反國際法規定,會出現外交風波,無香港什麽事了。

引用:
原帖由 ikeafoot 於 2020-10-28 06:50 AM 發表

我都唔識分喎
其實,我都唔知有分別。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 炎小子 於 2020-10-28 07:20 AM 發表

就算入到,到時中國只要驅趕領事館咪一樣要出來,無得躲一世
所以中國強大 . 是何等重要 .

假如中國長期積弱 . 可能又係另一個結局 .

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]