• 瀏覽: 8,391
  • 回覆: 81
+6
每單賺2毛半…… 真定假

引用:
原帖由 Vanillaq_L 於 2020-10-28 10:52 AM 發表

樓主,今次唔轉毒果報嘅???
毒果無出糧俾你啊!!陰公豬羅!!!!
'傳'毒果轉帖L,兼職速遞!

我差不多個個星期都淘佬,件件貨都好快入到集運倉,點解我無報紙佬講的問題?

引用:
原帖由 生果轉貼員 於 2020-10-28 12:25 AM 發表
內地網上購物風氣盛行,速遞行業是其中重要的一環。近日中國多地都有民眾抱怨遲遲未收到包裹,有內地媒體指,原因是多家快遞公司刪減快遞員工資,且拖欠工資,釀成集體罷工。不過亦有內地速遞公司指是不實消息,目前運行正常。

https://static01-proxy.hket.com/res/v3/image/content/2780000/2782189/sm1_1024.jpg

不過也有速遞公司 ...
收唔到貨咪點下個退款,立即退到錢,懵柄經過幾年雙11,雙12,618哩d購物節。各大網購平台早就組織好嗮商家備貨係前置倉,應變時效問題。快遞公司亦會提前組織好臨時快遞員炒散,果幾日工資會係平時3倍幾,哩兩年購物節送貨時效性都快好多。
你以為香港間垃圾『光時』咩。種類少,又中國貨,發貨慢亦唔係平。自己落街買無咁嬲

傳咩9呀傳?
我正等緊雙11買平靚正嘢!
今次起碼買兩萬蚊嘢!
出小小綿力

肥佬黎咁多大6消息 派咗好多人入去玩牙

蘋果日報有意加入雙十一網購

引用:
原帖由 蟑螂媽媽係天使 於 2020-10-28 12:26 AM 發表

又作
左炒一D,右炒一D,跟住話傳,唔使負任何責任,呢招係跟台狗學!

引用:
原帖由 睇天做人 於 2020-10-28 07:14 AM 發表
積上千件包裹,一個站仔都嘅件都唔止甘少
冇腦既人咁都信,香港一個取件點每日交收都過千件包裹.

引用:
原帖由 Domson 於 2020-10-28 12:24 PM 發表

收唔到貨咪點下個退款,立即退到錢,懵柄經過幾年雙11,雙12,618哩d購物節。各大網購平台早就組織好嗮商家備貨係前置倉,應變時效問題。快遞公司亦會提前組織好臨時快遞員炒散,果幾日工資會係平時3倍幾,哩兩年購物節送貨時效性都快好多。
你以為香港間垃圾『光時』咩。種類少,又中國貨,發貨慢亦唔係平。自己落街買無咁嬲
光時俾個得一年管理經驗既阿頭一個月食十萬元..

仲邊有錢搵人快速送貨????

引用:
原帖由 生果轉貼員 於 2020-10-28 12:25 AM 發表
內地網上購物風氣盛行,速遞行業是其中重要的一環。近日中國多地都有民眾抱怨遲遲未收到包裹,有內地媒體指,原因是多家快遞公司刪減快遞員工資,且拖欠工資,釀成集體罷工。不過亦有內地速遞公司指是不實消息,目前運行正常。

https://static01-proxy.hket.com/res/v3/image/content/2780000/2782189/sm1_1024.jpg
11758334 1 ...
關你咩事,你有去淘寶咩

引用:
原帖由 明玉九垂天 於 2020-10-28 12:54 AM 發表
依家深圳很多人都改行做美團送快餐飯盒, 很少人做淘寶速遞員, 原因係網購之後去菜鳥驛站取貨. 幾時去都得.
我大陸住的屋企大廈樓下就四個驛站櫃 菜島爆左仲可以用京東果個櫃添

引用:
原帖由 amstrong668 於 2020-10-28 11:00 AM 發表
每單賺2毛半…… 真定假
千真萬確,不過係美金2毫半一件,依家大陸京東收雙十一送貨員3蚊人仔一件

引用:
原帖由 lung_block 於 2020-10-28 04:04 PM 發表

冇腦既人咁都信,香港一個取件點每日交收都過千件包裹.
千件都堆積真係痴痴地

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]