• 瀏覽: 9,248
  • 回覆: 58
+6
引用:
原帖由 劉婕 於 2020-10-28 04:08 PM 發表

她跟很多犯民人一樣, 明知中共不是曱甴口中的獨裁或邪惡, 也不敢宣諸於口, 免得被黃狗吠她奶共。
以下事件就是活生生的見証........

屈穎妍
今時今日,對於內地的正能量故事,一說,就會招來這三個形容詞:河蟹、維穩、奶共。所以,當香港人遇到內地的好人好事,一般都會低調處理,就像以下這則……
  那天在免費雙周刊《堅雜誌》,看到支聯會中堅份子、前教協會長張文光的一次旅遊經歷。 ...
佢當時冇得賺人民幣就梗係話中共邪惡,依家有得賺就唔同講法

引用:
原帖由 CarrieLi 於 2020-10-28 06:11 PM 發表

佢當時冇得賺人民幣就梗係話中共邪惡,依家有得賺就唔同講法
知錯能改......總好過杜文賊還未瞓醒

引用:
原帖由 請輪入用戶名稱 於 2020-10-28 05:49 PM 發表

鄧萃雯都有??,但前排佢去全民檢測比曱甴鬧
肯定攪錯,佢一向有返大陸揾食。

引用:
原帖由 劉婕 於 2020-10-29 10:24 AM 發表

知錯能改......總好過杜文賊還未瞓醒
許雅婷點都好過YouTube 首席曱甴婆倪晨曦

引用:
原帖由 天下唯攻2.0 於 2020-10-29 12:02 PM 發表

佢有呼籲過去佔中公投,但都冇俾人封殺,咁就證明中共根本就唔獨裁專制。

引用:
原帖由 天下唯攻2.0 於 2020-10-29 12:02 PM 發表

引用:
原帖由 CarrieLi 於 2020-10-29 03:15 PM 發表

不如你幫幫手一次過舉報晒呢班人好唔好

引用:
原帖由 愛心大使 於 2020-10-29 03:23 PM 發表

不如你幫幫手一次過舉報晒呢班人好唔好
我唔信中共會唔知道

引用:
原帖由 CarrieLi 於 2020-10-29 03:39 PM 發表

我唔信中共會唔知道
每日咁多事發生,大陸點會乜都知,為免有走漏不如你試下張呢份名單推上微搏

引用:
原帖由 愛心大使 於 2020-10-29 03:59 PM 發表

每日咁多事發生,大陸點會乜都知,為免有走漏不如你試下張呢份名單推上微搏
你咁得閒你去做啦

引用:
原帖由 CarrieLi 於 2020-10-29 04:00 PM 發表

你咁得閒你去做啦
我覺得冇問題,不過你覺得有問題,所以有乜可能係我做

引用:
原帖由 愛心大使 於 2020-10-29 04:02 PM 發表

我覺得冇問題,不過你覺得有問題,所以有乜可能係我做
你覺得冇問題又叫我去做

引用:
原帖由 CarrieLi 於 2020-10-29 04:06 PM 發表

你覺得冇問題又叫我去做
因為你覺得有問題,所以咪叫你做多 d 野,一個都唔好放過囉,咁唔好咩

引用:
原帖由 愛心大使 於 2020-10-29 04:20 PM 發表

因為你覺得有問題,所以咪叫你做多 d 野,一個都唔好放過囉,咁唔好咩
我嘅理解,樓主想係講某D人成日話 "不為五斗米折腰"係廢話,其實係自己賺唔到人仔啫,有得賺嘅就仆住去
,唔知你嘅理解係點啦

引用:
原帖由 strawberry_c 於 2020-10-28 08:55 AM 發表
佢係人版,證明佐中國唔獨裁,只要守法,就可以在中國搵食!
蛇果手機都係.只要按中國政府規定就可以合法經營唔會攪你谷歌同非死卜唔肯就攔屍格路

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]