• 瀏覽: 2,488
  • 回覆: 44
意大利重示威

引用:
原帖由 ooxx13 於 2020-10-28 12:10 AM 發表

邊有咁多疫苗呀~亞洲以外嘅地區有排玩
美國疫苗出事有排搞,只得中國的無事

美國幾大藥廠治療病毒藥療效低,重症無效,輕症才有效,又是廢了

引用:
原帖由 willy222 於 2020-10-27 06:54 PM 發表

之前中國封城戴口罩就話專制無自由, 依家自食其果。
事實證明,封城戴口罩係最有效抗疫辦法!
無自由?呵呵!中左招訓喺ICU等死果陣更加冇自由!

世上愚人何其多, 
確診左都要開工.....仲要係醫護, 唔好話傳比病人..傳比同事都夠死了.
到時要番到出左病徵先停工, 去邊到搵人頂佢地d人手

同埋咁顯示到, 跟本佢地(比利時)跟本唔會將確診者隔離, 唔好話要佢繼續做野, 唔隔離點阻止病毒擴散? 
相信大部份歐洲國家都係無將確診者隔離, 所以搞到歐洲疫情咁嚴重

學中國封城,帶口罩,強制檢測,食中藥及方倉醫院還可以救亡。

引用:
原帖由 yariscross 於 2020-10-27 06:44 PM 發表
全球確診新冠肺炎病例增至逾4,340萬宗、116萬人死亡。比利時要求部分已確診的醫護人員繼續工作。意大利進一步收緊防疫措施,但米蘭和都靈等城市都有示威抗議。

在意大利北部城市都靈,大批民眾上街示威,不滿當地政府收緊防疫限制措施,有店舖的玻璃窗被打爛。米蘭同樣有示威活動,防暴警察施放催淚彈驅散示威者。

意大利進一步收緊防疫措施,所有泳池、體育中心及健身中心,都要暫停營業。酒吧及餐廳從周一起,傍晚 ...
過度豉油的代價🤔🤔

引用:
原帖由 ooxx13 於 2020-10-28 00:10 發表

邊有咁多疫苗呀~亞洲以外嘅地區有排玩
歐美執政既、有錢既、有權力既,會優先打到疫苗,跟著會大大聲叫平民百姓耐心等候。

引用:
原帖由 急屎 於 2020-10-28 09:10 發表

事實證明,封城戴口罩係最有效抗疫辦法!
無自由?呵呵!中左招訓喺ICU等死果陣更加冇自由!
中國有冇向西方世界隱瞞封城係最有效方法?

學香港曱甴罷工救人啦!

引用:
原帖由 mancheonghoho 於 2020-10-27 09:28 PM 發表
無乜非洲國家消息,無事??
非洲爆得好勁呀,某啲部落成條村中晒

引用:
原帖由 soilvvang 於 2020-10-28 09:05 AM 發表

美國疫苗出事有排搞,只得中國的無事

美國幾大藥廠治療病毒藥療效低,重症無效,輕症才有效,又是廢了
好似又有美國藥廠治療藥唔掂,和疫苗無效,停止測試及應用...

引用:
原帖由 xshellsolong 於 2020-10-28 09:13 AM 發表
世上愚人何其多, 
確診左都要開工.....仲要係醫護, 唔好話傳比病人..傳比同事都夠死了.
到時要番到出左病徵先停工, 去邊到搵人頂佢地d人手

同埋咁顯示到, 跟本佢地(比利時)跟本唔會將確診者隔離, 唔好話要佢繼續做野, 唔隔離點阻止病毒擴散? 
相信大部份歐洲國家都係無將確診者隔離, 所以搞到歐洲疫情咁嚴重
博班醫護唔死得.美國肺炎死亡率只係大概3-4%..
青年及中年人更加只係得0.5-1%..
咁班醫護一百個死一個,好過病人無人醫,令醫療系統崩潰,死既人更多...

意大利人咁都唔痛定思痛?

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]