• 瀏覽: 1,235
  • 回覆: 23
在台灣,衛生部門公布,至今接獲25宗接種流感疫苗後,出現嚴重不良反應的事件,當中4人死亡,死因與心血管疾病有關。 專家認為,個案與患者本身的慢性病比較有關,建議維持現行的接種政策。

輪到台灣

新聞來源連結:
https://news.rthk.hk/rthk/ch/component/k2/1556861-20201027.htm?spTabChangeable=0

牙醫部長冇得賴大陸, 點算???

記得唔好買大陸疫苗呀。

引用:
原帖由 ngblowwater-a1 於 2020-10-27 03:33 PM 發表
牙醫部長冇得賴大陸, 點算???
抵台灣死。

引用:
原帖由 eliskw2000 於 2020-10-27 03:34 PM 發表

抵台灣死。
綠營未用過就話大陸疫苗唔安全唔會買
呆灣同南韓出事果隻法國出........

點解打流感疫苗都死咁多人??

同韓國既同廠,你話無問題允鬼信,香港政府算好既啦,韓國今日都仲話,疫苗同死亡無直接關系,系香港等暴動

引用:
原帖由 ngblowwater-a1 於 2020-10-27 03:36 PM 發表

綠營未用過就話大陸疫苗唔安全唔會買
呆灣同南韓出事果隻法國出........
以前都唔憎台灣,但宜家好憎台灣。你搞台獨你既事,唔好玩政治玩到黎香港,佢地以為自己係邊個? 正仆街。

呢d標題都弱智

肺炎好多係其他併發症死, 咪19樣當能晒肺炎

死4個啫,都同心血管疾病有關,咁有心血管問題嘅唔好打囉,記得戴口罩同勤洗手,保持社交距離,流感都無咁易傳染到畀你,唔使慄喎

日日都有人死,難道有人食飯後死都把賬算到飯身上,有人看完電視後死又算到電視上。南韓應該查清楚那些人的死因和對外公佈。如果真是疫苗原因就應停用,如果不是就應該澄清。

引用:
原帖由 Peter_H 於 2020-10-27 04:35 PM 發表
咁打唔打好 
台灣話左唔用大陸疫苗, 法國名牌照打啦, 怕咩姐

引用:
原帖由 Peter_H 於 2020-10-27 04:35 PM 發表
咁打唔打好 
搵命搏?

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]