• 瀏覽: 760
  • 回覆: 12

https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/amenews/20201027/bkn-20201027060023308-1027_00972_001.html

台灣就算再不願意、再勞民傷財,只要主子美國一聲令下,都要向主子「進貢」,小小附庸就只有被壓榨命運。

台灣有四千幾億美元外匯存備
有排都未用得哂

其實台灣仲買呢d黎做乜?惹大陸用導彈來招呼嗎?

引用:
原帖由 場外吶喊人 於 2020-10-27 01:43 PM 發表
台灣有四千幾億美元外匯存備
有排都未用得哂
老美D過期武器食水咁深,呆灣唔係頂得好耐,好快渣乾

引用:
原帖由 cwilson1 於 2020-10-27 01:46 PM 發表
老尾落order呆灣有得say no?
運D木頭車比你都要硬食。

引用:
原帖由 simon_mme 於 2020-10-27 02:05 PM 發表

應該都係,老美都話自己導彈落後過中國,落後喎,仲迫台灣啃喎,黐膠花的

好似,前排18支舊魚雷,得30海節,但原來中國艦差不多隻隻都同佢同速或超過佢,人地中國超空泡魚雷仲成150海節以上,

咁嘅舊嘢,真係買來打風濕咩?

引用:
原帖由 simon_mme 於 2020-10-27 02:05 PM 發表

孔明嘅木牛流馬
高科技野黎

掏空台灣囉,不過未交貨時“政府”就流亡咗,咁“流亡政府”有冇得回水先,或者攞住啲軍火流浪?

呢次好玩啦。香港估計會係第一個交手地方。大家搵定防空洞。估計動手時間就係林鄭訪京前後

引用:
原帖由 cwilson1 於 2020-10-27 02:10 PM 發表

應該都係,老美都話自己導彈落後過中國,落後喎,仲迫台灣啃喎,黐膠花的

好似,前排18支舊魚雷,得30海節,但原來中國艦差不多隻隻都同佢同速或超過佢,人地中國超空泡魚雷仲成150海節以上,

咁嘅舊嘢,真係買來打風濕咩?
無架啦,而家台灣騎虎難下,比老美夾左上橋佢又on 99跟住行,而家無得返轉頭架啦,唯有老美比乜都要硬食,唔係老美一縮唔再幫佢口就賴野。須則係人都知老美點都無可能幫台灣出兵打大陸,幫下口都好過無,但代價實在太大,完全燒銀紙。

引用:
原帖由 cwilson1 於 2020-10-27 01:46 PM 發表
呆灣學者好似話用黎打沿海既核電站,香港都有危險,驚唔驚

引用:
原帖由 建國川 於 2020-10-27 05:30 PM 發表

呆灣學者好似話用黎打沿海既核電站,香港都有危險,驚唔驚
香港有幸大木兩條支大廈。

香港仲有人識得其中意,

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]