• 瀏覽: 3,261
  • 回覆: 58
+2
引用:
原帖由 Bakadono 於 2020-10-27 11:06 發表
新聞透視又話依家啲Z世代好關注環保嘅,得個講咋
Z世代好關注,不過老野唔係。

引用:
原帖由 新型冠狀病毒 於 2020-10-27 11:12 AM 發表

Z世代好關注,不過老野唔係。
老野係X世代呀

引用:
原帖由 Bakadono 於 2020-10-27 11:06 AM 發表
訪問啲好一少數嘅自律港人。。。問題在於社會裡只有一個好但同時有九個壞呢,咁都唔使玩呀

引用:
原帖由 fb2f8099d435b1 於 2020-10-27 11:14 AM 發表

訪問啲好一少數嘅自律港人。。。問題在於社會裡只有一個好但同時有九個壞呢,咁都唔使玩呀
做垃圾蟲唔得㗎啵

附件

GJGTPK2CLAGUUNYBIOMFSSFHGQ.jpg(99.54 KB)

港喱又話好撚鍾意香港?好撚鍾意破壞香港下話!

香港難民

真黑暴假環保團體快出黎表態

高質素港人喎!

引用:
原帖由 新型冠狀病毒 於 2020-10-27 11:11 AM 發表
愛國愛黨愛政府香港人為咩又係郊外留低垃圾呀﹗?
百幾萬新來港人, 帶來低劣文化,  有此行為, 不足為奇!!

引用:
原帖由 fb2f8099d435b1 於 2020-10-27 10:56 AM 發表

日本點解咁多人愛去有他成功因由,他們是全民清潔自律。。。香港人每件小事上行來步都不能
你唔講想將核廢水倒落海?將洋垃圾運去其他國家?

引用:
原帖由 fb2f8099d435b1 於 2020-10-27 09:55 AM 發表
【明報專訊】重陽節假期,市民湧往郊遊,疫下郊野公園營地停開,有大片草地的塔門成露營熱點,島上牛與草地「當災」。有露營客上周六在塔門發現一頭小牛吐出含膠袋的嘔吐物,軟癱在地,估計是吃了郊遊者遺下垃圾。有關注組織稱,塔門植被不斷縮減,牛不夠草吃,而露營者餵飼,加上亂棄垃圾,改變了塔門牛的覓食習慣,導致消化不良,島上不少牛腹部鼓脹但皮黃骨瘦,促部門加強清理垃圾,及檢控違法棄置垃圾者,並派員替牛檢查。
...
由年頭到現在,網上大把里D組織去行山等野外活動,D死黃人怕香港不死,加多幾錢重

引用:
原帖由 Bakadono 於 2020-10-27 11:06 AM 發表
你影住佢咪話關注😂你叫佢嘆少陣冷氣、節約用電、用水,佢地真係做得到?😏

香港人……

打野戰⋯⋯群交地方

引用:
原帖由 fb2f8099d435b1 於 2020-10-27 09:55 AM 發表
【明報專訊】重陽節假期,市民湧往郊遊,疫下郊野公園營地停開,有大片草地的塔門成露營熱點,島上牛與草地「當災」。有露營客上周六在塔門發現一頭小牛吐出含膠袋的嘔吐物,軟癱在地,估計是吃了郊遊者遺下垃圾。有關注組織稱,塔門植被不斷縮減,牛不夠草吃,而露營者餵飼,加上亂棄垃圾,改變了塔門牛的覓食習慣,導致消化不良,島上不少牛腹部鼓脹但皮黃骨瘦,促部門加強清理垃圾,及檢控違法棄置垃圾者,並派員替牛檢查。
...
香港人冇野叻, 賴政府最叻, 自己搞到污煙瘴氣, 就將個波推畀政府

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]