• 瀏覽: 25,684
  • 回覆: 223
  • 追帖: 1
+4
盡快統一就解決晒

引用:
原帖由 2013gundam 於 2020-10-27 03:13 PM 發表

你要知道
呆灣人對中國完全無力
只可以將自身投射到美國度
覺得美國狠狠地教訓中國 就好似呆灣做緊

呢個情況 普遍既男性 係唔係有D似曾相識
無錯 呢個就係你開住"好有用"既"愛情動作片"時
鍛練你既左右手前臂肌群既時候

其實呆灣普遍既人 都唔相信兩岸會打起黎
覺得到最後 都係協商解決 雷聲大雨點小
有睇台灣時事節目 仲有人用D輕佻態度去睇兩岸矛盾升溫
當然啦 佢地有 ...
其實暴風雨前夕都係好平靜的...

引用:
原帖由 hfceddie 於 27-10-2020 05:29 發表

Come on !又稀土?講足幾年,有用就一早出咗招啦!華為使鬼吊鹽水咩!
剛剛買左HUAWEI P40 Pro,簡直就係性能怪物!
親證祖國科技無咩問題!

台灣用錢買自己狗糧。覺得對岸不向老美低頭係不識事務?

引用:
原帖由 hfceddie 於 2020-10-27 05:29 AM 發表

Come on !又稀土?講足幾年,有用就一早出咗招啦!華為使鬼吊鹽水咩!
可唔可以話比我聽,咁耐以黎美國對付中國,對香港既所有行動和方案,那一條對香港人實質有利?養一條狗都比狗骨,知唔知咩叫狗都不如?

點都重秤過呆灣啦.

引用:
原帖由 hfceddie 於 2020-10-27 07:01 AM 發表

願聞其詳,乜嘢部件?

自大都要有啲根據,係嘛?
Google揾唔到就去百度一吓啦. 吓吓要人揾埋俾你睇咩?

既然唔驚唔當中國制裁係一回事,又使乜咁緊張撲出來呢?

引用:
原帖由 加燦 於 2020-10-28 05:35 AM 發表

Google揾唔到就去百度一吓啦. 吓吓要人揾埋俾你睇咩?
老美軍售戰略性攻擊武器,一來侵生對軍火商交代,二來搶錢,三來正式通知台灣打起來美軍不會來也來不及,武器給你了,自己看著辦。

懷璧其罪,台灣既有攻中國沒岸武器,中國一發動便必須是重手毀掉這些武器基地。擁有愈多,受創愈重,正合美意。

中國係微不足道, 唔該你哋狗主肥特一日唔講中國都過唔到啦

引用:
原帖由 你封我唔到 於 2020-10-27 10:28 AM 發表

曱甴空談口號,認真就踎監了
佢地無空談,傻傻地個個衝去送死

大陸就唔同,個個車大炮,無個肯幹實事

引用:
原帖由 kleeeenex 於 2020-10-28 10:13 AM 發表

佢地無空談,傻傻地個個衝去送死

大陸就唔同,個個車大炮,無個肯幹實事
如果係中國就唔會咁富強啦!

老美唔一定罩得住你既,十年後再睇睇,你班台獨係做左幾咁白癡的選擇

引用:
原帖由 你封我唔到 於 2020-10-28 10:33 AM 發表

如果係中國就唔會咁富強啦!
中國14億人,1/5做實事都不得了,何況一般平民百姓在富起來前都實幹,上邊班官同幹部就車大砲。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]