• 瀏覽: 30,342
  • 回覆: 417
  • 追帖: 1
+12
dklm唔公平就唔好簽!唔好做!點解公司管理層無得話事呀?點解要聽你地員工講呀?而家邊個係老細呀?咁叻自己開間航空公司,請晒5000個港龍人丫!

我希望呢班員工能堅持不簽

引用:
原帖由 slk2xx 於 2020-10-27 06:23 PM 發表
其實話左攬炒呀嗎,真係度攬炒嗰陣又返深深不忿
咁係咪要國泰同港龍一齊執咗佢咁佢哋就ok
最搞笑叫勞工處介入,間間私人公司炒人也介入咁咪好唔得閒,飛支的確on9

引用:
原帖由 東方紅 於 2020-10-26 05:41 PM 發表

黑奴新約。使唔使披枷戴鎖去飛?
要下跪服務...

簽約你情我願,吾簽即代表你吾做,炒你天經地義!吾通下次加人工無50%,吾簽又吾炒得,甘打工仔就發達了!你話甘樣得吾得?延長考慮簽新約時間係合理,但吾簽又吾比炒,荒天下之大繆!

挑,無人逼你簽,型的咪自己辭職,唔使俾人炒

引用:
原帖由 bobo5354 於 2020-10-28 08:45 AM 發表
挑,無人逼你簽,型的咪自己辭職,唔使俾人炒
they think Cathy Pacific will pay as before

引用:
原帖由 Ct4683 於 2020-10-27 02:49 PM 發表

簽左約都仲要停薪留職咁慘?奴隸都不如喎,咁就總之炒左嘅同未炒嘅,唔理有糧出冇糧出,有工返定冇工返,有野做定冇野做,號召全城和你塞和你飛,我要真攬炒。😂😂😂
勿忘顆蔥。😂😂😂
吊你你自焚左先la,得把口快D去東涌同國泰攬抄廢柴。

引用:
原帖由 PENTIUM001 於 2020-10-28 09:16 AM 發表

吊你你自焚左先la,得把口快D去東涌同國泰攬抄廢柴。
你傻架?我又唔係惡嗮員工,我做咩要自焚?不過如果我係惡嗮員工,比d咁嘅合約條件我簽,我就寧願自焚嘞。😂😂😂

唔滿意咪做囉咁委屈

有乜好鬧?國泰揸住支搶逼你地簽約?係就報警拉晒國泰班管理層喇!
如果冇逼你簽,新合約唔會心水,咁咪唔好簽囉!想公司同你地講感情?你地罷工逼公司果陣又有冇講過感情?

米簽囉,去做CEO

唔想飛大陸嗰D咪唔好簽咯

邊度可以睇吓完整的新條款/新合約?有時媒體的報導都係信唔過,講啲唔講啲,甚至了解錯誤。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]