• 瀏覽: 20,454
  • 回覆: 303
  • 追帖: 1
引用:
原帖由 luckyma 於 2020-10-26 05:24 PM 發表

唔加呢項可能係希望啲人唔簽都未定
不過加左就玩罷簽了

回覆 引用 TOP

人無自知之明係會好悲慘

回覆 引用 TOP

不公平條款千其唔好簽呀, 唔好坐以待斃等炒啦, 要先發制人, 掟錢走人以示抗議 

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 Denningvicki 於 2020-10-26 04:43 PM 發表

國泰航空大幅裁員並停止營運旗下國泰港龍,同時要求現職員工簽署設底薪上限及減薪的新合約。國泰空中服務員工會下午召開緊急會員大會,商討新合約的內...

https://static.stheadline.com/stheadline/inewsmedia/20201026/_2020102616043522096.jpg

叫班「中丶高級」空姐不要簽,「低級」便有更大升職空間,一兩年後便可追回人工差 ...
炒多八千減開支

回覆 引用 TOP

叫工會唔滿意就大裝修

回覆 引用 TOP

黃C有骨氣,一定辭工

引用:
原帖由 shittyshit 於 2020-10-26 05:21 PM 發表

支持罷簽,角太可以用新約請被炒港龍空姐
炒曬本港搞事怪,由各國調人返來,三萬幾人炒幾千人,終有大把炒人位

先幾年漢莎航空專吼聖誕前搞罷工,依家問下仲搞唔搞?

回覆 引用 TOP

不嬲叫人罷乜罷乜全部都係鬼, 上邊D位滿晒, 唔攪D野出黎炒9晒佢地, 邊有位升職??

買入牛, 價0.208

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 33444433 於 2020-10-26 06:00 PM 發表

炒曬本港搞事怪,由各國調人返來,三萬幾人炒幾千人,終有大把炒人位
大陸大把人才啦

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 Denningvicki 於 2020-10-26 04:43 PM 發表

國泰航空大幅裁員並停止營運旗下國泰港龍,同時要求現職員工簽署設底薪上限及減薪的新合約。國泰空中服務員工會下午召開緊急會員大會,商討新合約的內...

https://static.stheadline.com/stheadline/inewsmedia/20201026/_2020102616043522096.jpg

叫班「中丶高級」空姐不要簽,「低級」便有更大升職空間,一兩年後便可追回人工差 ...
工會又贏👍

大中華復興!

回覆 引用 TOP

唔簽合約則係唔做。good!

回覆 引用 TOP

一於做良心事攬炒拒簽,簽左就係埋沒良心

回覆 引用 TOP

罷簽啦

唔好學羅黎賤種甘用黑名單啦,口講言論自由,卻限制他人發表意見.
提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]