• 瀏覽: 20,474
  • 回覆: 303
  • 追帖: 1
眼大睇過櫳,仲以為又玩罷工行動添。

回覆 引用 TOP

夠L膽罷簽咩!真係唔簽俾條J你選🤭

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 Denningvicki 於 2020-10-26 16:46 發表

發起罷簽的真是為年青空姐着想。🤗

迫/引班「中丶高級」空姐不要簽丶搏炒,「低級」空姐便有更大升職空間,一兩年後便可追回人工差額。。。。。罷簽發起人真是高手🤭
罷工?祖國邊有呢D仆街嘢,打到佢返工!今上萬歲!

回覆 引用 TOP

應該又係叫人衝(唔好簽)自己鬆(簽)既自私測試遊戲時間...

回覆 引用 TOP

出來社會做野唔識分上下擺真係好蝕底

回覆 引用 TOP

如果管理層有料就一定加埋呢個條款: 唔簽之員工將永不錄用😆

引用:
原帖由 luckyma 於 2020-10-26 05:17 PM 發表

如果管理層有料就一定加埋呢個條款: 唔簽之員工將永不錄用😆
應該未必肯,做左又麻煩,不如直接放俾全行知道此人永遠不能做航空業務仲好

引用:
原帖由 Denningvicki 於 2020-10-26 04:43 PM 發表

國泰航空大幅裁員並停止營運旗下國泰港龍,同時要求現職員工簽署設底薪上限及減薪的新合約。國泰空中服務員工會下午召開緊急會員大會,商討新合約的內...

https://static.stheadline.com/stheadline/inewsmedia/20201026/_2020102616043522096.jpg

叫班「中丶高級」空姐不要簽,「低級」便有更大升職空間,一兩年後便可追回人工差 ...
支持罷簽,角太可以用新約請被炒港龍空姐

有會員(俾裁員工)冀工會發起罷簽行動(等有得簽嗰班人俾自動離職)我冇得撈,你都唔准撈。

引用:
原帖由 lcslch 於 2020-10-26 05:19 PM 發表

應該未必肯,做左又麻煩,不如直接放俾全行知道此人永遠不能做航空業務仲好
唔加呢項可能係希望啲人唔簽都未定

If we burn, you burn with us!

我同你攬炒!😠😠

回覆 引用 TOP

抵撚死你班臭雞, 日日搆搆震, 唔撚係哩d仆街工會帶頭玩政治, 今日就唔會咁撚慘,依家都仲唔醒, 轉行做雞喇, 仆街

回覆 引用 TOP

不公平就不要簽喇,勉強無幸福!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 Denningvicki 於 2020-10-26 04:43 PM 發表

國泰航空大幅裁員並停止營運旗下國泰港龍,同時要求現職員工簽署設底薪上限及減薪的新合約。國泰空中服務員工會下午召開緊急會員大會,商討新合約的內...

https://static.stheadline.com/stheadline/inewsmedia/20201026/_2020102616043522096.jpg

叫班「中丶高級」空姐不要簽,「低級」便有更大升職空間,一兩年後便可追回人工差 ...
唔簽仲L好,
已被裁的「幸運兒」有機會「 復活」 ,
千載難逢,機不可失,重新做人有望。

回覆 引用 TOP

罷簽,等炒,訓街,做雞!四大訴求,缺一不可!

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]