• 瀏覽: 7,163
  • 回覆: 130
引用:
原帖由 最愛曼聯 於 2020-10-26 06:45 PM 發表
有骨氣就退學
大學牲有乜柒骨氣?

引用:
原帖由 都沒有 於 2020-10-26 03:41 PM 發表
消息指,港大校委會明天開會,討論有關是否接受遴選委員會推薦,任命清華大學學者申作軍及宮鵬出任副校長,分別負責研究及學術發展。在清華大學網頁,早前曾列申作軍是黨委委員及工業工程系主任,現時有關黨委的資料已被刪除。 多名區議員及團體質疑有關任命是否有利益衝突,嚴重影響港大院校自主及學術聲譽。港大學生會會...

葉會長話「有黨委和政治聯繫的人做副校長絕不合適」,咁公民黨黨員做唔做得副校長?

新聞 ...
美國民主共和黨黨員做吾做得副校長

呢班垃圾逢中必反, 因為有中央黨背景而反對算唔算犯國安?

引用:
原帖由 都沒有 於 2020-10-26 03:41 PM 發表
消息指,港大校委會明天開會,討論有關是否接受遴選委員會推薦,任命清華大學學者申作軍及宮鵬出任副校長,分別負責研究及學術發展。在清華大學網頁,早前曾列申作軍是黨委委員及工業工程系主任,現時有關黨委的資料已被刪除。 多名區議員及團體質疑有關任命是否有利益衝突,嚴重影響港大院校自主及學術聲譽。港大學生會會...

葉會長話「有黨委和政治聯繫的人做副校長絕不合適」,咁公民黨黨員做唔做得副校長?

新聞 ...
港大學生會參與黑爆也非常不合常理,點算好

唔鐘意咪退學,退學手續好難既咩?

學牲會大撚晒
以後行過大學出面都要查身份証先

間大學咁衰,做乜仲喺度讀呢?
屌,不如整返間黃色經濟圈大學喇,使乜咁委屈啫!
橫掂沈旭暉話個黃色經濟圈值過千億㗎嘛!
真係睇唔起啲黃人,廢柴!

引用:

新聞 ...
區議員管埋大學咁威水?

教授都唔做得副校???

我都好擔心大學生唔適合做大學生

學生會有權否決

支持曱甴轉校

解散港大, 刻不容緩

政治審查??

引用:

新聞 ...
港大生……有腰骨嘅一定要選擇「退學」去作出抗議。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]