• 瀏覽: 5,427
  • 回覆: 60
係就好,香港有救了!

支持取消雙重國藉

引用:
原帖由 逆風的肥牛 於 2020-11-1 08:50 PM 發表
支持取消雙重國藉
你可以去入境處辦“國籍變更”喔, 機制嚮度, 唔好扮儍!!

快d.走啦死曱甴

引用:
原帖由 阿柒回歸 於 2020-11-1 08:55 PM 發表

你可以去入境處辦“國籍變更”喔, 機制嚮度, 唔好扮儍!!
班人渣點會主動取消丫, 你估佢地真心討厭香港咩 ! D仆街一邊食一邊叫臭啫
同埋我無雙重國藉呀,傻柒

引用:
原帖由 逆風的肥牛 於 2020-11-1 09:00 PM 發表

班人渣點會主動取消丫, 你估佢地真心討厭香港咩 ! D仆街一邊食一邊叫臭啫
同埋我無雙重國藉呀,傻柒
唔去入境處更正國籍, 中共就會當你中國人辦, 不能獲得外國領事協助;孰得孰失?自己諗!!

引用:
原帖由 JamesPong_007 於 2020-10-26 02:50 PM 發表
中文大學一項調查發現,超過4成受訪市民表明,如有機會,打算移民或移居外地,有為移民做準備的人更創近3年新高。 結婚不久的張小姐計劃移民加拿大,認為雖然自己在香港的生活不錯,但租金已佔收入3成,她計劃透過開設初創公司技術移民,不過亦有心理準備要轉行做藍領。 從事藝術創作及表演的Jarita,一年前移民...

https://newsstatic.rthk.hk/images/mfile_1556666_1_L_20201026100553.jpg
好多國家要求移居者要坐移民監

引用:
原帖由 ctchan20f 於 2020-11-1 09:14 PM 發表

好多國家要求移居者要坐移民監
你想表達D乜??

88羅,反正香港已經唔需要你

引用:
原帖由 JamesPong_007 於 2020-10-26 02:50 PM 發表
中文大學一項調查發現,超過4成受訪市民表明,如有機會,打算移民或移居外地,有為移民做準備的人更創近3年新高。 結婚不久的張小姐計劃移民加拿大,認為雖然自己在香港的生活不錯,但租金已佔收入3成,她計劃透過開設初創公司技術移民,不過亦有心理準備要轉行做藍領。 從事藝術創作及表演的Jarita,一年前移民...

https://newsstatic.rthk.hk/images/mfile_1556666_1_L_20201026100553.jpg
啲人得把口

引用:
原帖由 阿柒回歸 於 2020-11-1 09:18 PM 發表

你想表達D乜??
不是畀錢就成功移民,需要完成一些條件。因標題指「移民不移居」,覺得不是容易。

引用:
原帖由 ctchan20f 於 2020-11-1 09:44 PM 發表

不是畀錢就成功移民,需要完成一些條件。因標題指「移民不移居」,覺得不是容易。
你諗多咗啦, 個問卷無禁有內涵~

引用:
原帖由 初級投資者 於 2020-11-1 07:52 PM 發表

你仲唔走?
佢用雙腳黎投中國香港信心一票

雖然口裡說不

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]