• 瀏覽: 2,146
  • 回覆: 19
引用:
原帖由 cwilson1 於 2020-10-27 08:10 AM 發表

唔畀所有英國商船埋岸, 話之你係咪賣鴉片. 導致英國出兵.

唔好老作這些???好嘛!

美英強迫運毒入港, 唔止當年, 就算而家都定性鴉片, 白粉, 海洛英都是全球禁的.當時英國夾埋美國, 又咪用化學武器毒害了中國先, 才來侵略中國

同美國多年來用生化毒害其他地方, 再掠奪的手法係一模一樣, 根本就係惡魔
你就老作. 有電視台節目咁講嫁. 你唔開煙格, 佢點運毒? 人必先自侮, 然後人侮之.

英女皇當時仲話, 今天開始英國要與一個大國作對. 意思即係出兵未必係一個最好嘅選擇. 你係咪剩係睇大陸台啊?

引用:
原帖由 正字 於 2020-10-27 08:13 AM 發表

你就老作. 有電視台節目咁講嫁. 你唔開煙格, 佢點運毒? 人必先自侮, 然後人侮之.

英女皇當時仲話, 今天開始英國要與一個大國作對. 意思即係出兵未必係一個最好嘅選擇. 你係咪剩係睇大陸台啊?
用你的邏輯, 等同

你不如公開你屋企資料, 俾人去你家賣公然賣及導你全家食迷幻藥, 大麻, 叫你屋企唔好報警或叫保安驅趕, 及上癮後就咪再吸毒咁衰格,  否則就等同你所認同的人必先自侮, 然後人侮之, 係嘛???你真係思覺有問題

另外, 中國人未接觸過鴉片, 根本就不識那些導具, 那些煙格都係西人背後指揮造出來, 導了中國人上癮後, 才轉在背後控制及抽水.

你唔知毒癮上了後幾難戒除嗎, 你唔小那班導人吸毒, 唔小那班賣毒的, 反而要淨小那班被導吸毒頂唔到毒癮那班???

你根本連是非都不會分!

引用:
原帖由 正字 於 2020-10-27 08:13 AM 發表

你點洗都無用,鴉片就係英國生產,為左賣鴉片先開戰。
因為有個奇怪理由係,英國一定要中國通商,而當時大清對英國產品無咩需求。而鴉片就係唯一大量買入個產品。因為上癮啊嘛。

你點解唔問一樣野? 我買野唔穩你買,你就要派人打我? 要強逼我買你野?
點解我無選擇店家個自由?

我行過麥當勞,教個仔,唔好入去食啊,油多,熱氣啊。然後你麥當勞員工聽到之後,叫人打我,逼我簽字以後要買麥當勞?

向中國及香港當年奮勇抗拒英美歪風, 霸權的一班英雄致敬,
歌唱祖國

https://youtu.be/P4FPn8K3GhY

引用:
原帖由 chenflie 於 2020-10-27 08:51 AM 發表

你點洗都無用,鴉片就係英國生產,為左賣鴉片先開戰。
因為有個奇怪理由係,英國一定要中國通商,而當時大清對英國產品無咩需求。而鴉片就係唯一大量買入個產品。因為上癮啊嘛。

你點解唔問一樣野? 我買野唔穩你買,你就要派人打我? 要強逼我買你野?
點解我無選擇店家個自由?

我行過麥當勞,教個仔,唔好入去食啊,油多,熱氣啊。然後你麥當勞員工聽到之後,叫人打我,逼我簽字以後要買麥當勞 ...
下次,菲律賓如果再拘捕犯毒,民主黨唔洗派逃緊身過去,
應改派佢過去,等睇佢用那些歪理媽q菲律賓政府,鬧佢菲律賓人做咩吸毒,做咩開煙格喎,人必自悔,而後人必悔之喎。。。。。。。。。。。。!

睇佢有咩好結果

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]