• 瀏覽: 17,027
  • 回覆: 161
+8
提示: 違規內容已被屏蔽
符合深水埗文化

引用:
原帖由 大南街遊俠 於 2020-10-26 04:42 PM 發表

如果放呢幅海報落西九龍外牆,你班藍絲狗會講咩呢?
人地講現實,你就講如果,正弱🐶智,而家討論緊嗰幾幅畫究竟宣傳D乜,你擺幅跳水相又想宣傳D乜,你講得通咪0K囉,呢度唔係連登,唔係好似黃🐶乜都政治化。

講如果,如果死黃🐶曱甴俾國安拉哂,香江人會好開心

香港人有文化都不會比中國人統治啦。

大把女性小黃人都唔支持咁性感,咁物化女性;
如果係喺日本都要睇下放乜嘢地方,一樣會比插,邊度都有保守嘅人,香港、大陸、台灣、韓國就更加唔洗講,每個地方把尺唔同

引用:
原帖由 球場上的貴公子 於 2020-10-26 05:11 PM 發表
大把女性小黃人都唔支持咁性感,咁物化女性;
如果係喺日本都要睇下放乜嘢地方,一樣會比插,邊度都有保守嘅人,香港、大陸、台灣、韓國就更加唔洗講,每個地方把尺唔同
我都唔係話放咩嘢對定錯,而係適唔適合,宣傳D乜

引用:
原帖由 大腳傳中 於 2020-10-26 01:03 PM 發表
好普通一件事,搞咁多新聞,都係為咗noise啫
有noise都冇用,唔會因為咁增加了人流同客源,有幾多人會為睇呢幾幅垃圾專程過去?

引用:
原帖由 abrahamlai2014 於 2020-10-26 09:40 AM 發表
繼昨日(25日)凌晨西九龍中心左方外牆,換上漫畫家甘小文3幅二次創作早前具爭議性的少女畫作廣告,新漫畫廣告的主角仍是女性...

https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20201026/photo/bkn-20201026003000663-1026_00822_001_01b.jpg?20201026082140

我真係唔明商場高層諗緊咩,無端端掛呢D咁嘅海報,完全 ...
估係表示西九有活雞食吧!!

引用:
原帖由 抽後算帳 於 2020-10-26 05:21 PM 發表

有noise都冇用,唔會因為咁增加了人流同客源,有幾多人會為睇呢幾幅垃圾專程過去?
但會因為呢啲新聞而多人識個畫家

有D行過油麻地戲院嘅感覺

引用:
原帖由 家中富有師兄 於 2020-10-26 05:21 PM 發表

估係表示西九有活雞食吧!!
咁應該放呢張喎

附件

Screenshot_2020-10-26-17-27-32-070_com.android.browser.jpg(73.63 KB)

引用:
原帖由 abrahamlai2014 於 2020-10-26 09:40 AM 發表
繼昨日(25日)凌晨西九龍中心左方外牆,換上漫畫家甘小文3幅二次創作早前具爭議性的少女畫作廣告,新漫畫廣告的主角仍是女性...

https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20201026/photo/bkn-20201026003000663-1026_00822_001_01b.jpg?20201026082140

我真係唔明商場高層諗緊咩,無端端掛呢D咁嘅海報,完全 ...
呢個垃圾場,政府收返塊地起公屋啦!

引用:
原帖由 大腳傳中 於 2020-10-26 05:23 PM 發表

但會因為呢啲新聞而多人識個畫家
大眾一般對作者點會留意,就算有都係過眼雲煙,因為至少唔係什麼驚世之作,可能佢覺得自己出咗名啫,其實過後識佢老鼠。

引用:
原帖由 抽後算帳 於 2020-10-26 05:31 PM 發表

大眾一般對作者點會留意,就算有都係過眼雲煙,因為至少唔係什麼驚世之作,可能佢覺得自己出咗名啫,其實過後識佢老鼠。
咁個個都想好似黃玉郎馬榮成咁出名,不過香港畫漫畫已經係沒落,點做noise都冇效

引用:
原帖由 殘廁變態的豬豬 於 2020-10-26 10:14 AM 發表

先唔講啲畫靚唔靚不唔不雅先,佢呢幾個廣告板係龍口位黎,人流多易吸眼,應該好值錢,如果個場管理層識諗,就應該叫marketing彭彭聲去揾客承租為商場賺錢而唔係掛埋呢啲冇市場效益的垃圾畫,如果我係呢個商場嘅業主一定炒L哂班公器私用嘅垃圾管理層。。。
西九呢個垃圾場都無大客,全部都細客租個鋪位仔,那有客有錢租到呢個廣告牌位?

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]